NEWPORT COUNTY - MANCHESTER CITY 1–4

Newport reduserte til 1-2 i sluttminuttene, men det var kjempefavoritt Manchester City som trakk det lengste strået og vant 4-1 i FA-cupen lørdag kveld.

Sterkt anført av 18 år gamle Phil Foden tok Manchester City seg til kvartfinalen etter en jevn bortekamp mot Newport fra nivå fire.

League Two-klubben spilte en meget god første omgang og holdt nullen mot serielederen i Premier League. Newport er bare det femte laget denne sesongen som til pause har greid å holde Manchester City målløse.

Seks minutter ut i den andre omgangen fikk Leroy Sané hull på den berømte byllen da han banket inn ledelsen fra skrått hold. Det gjorde han via nesen (!) til Newport-målvakt Joe Day.

Derfra og ut var det Foden-show foran 9785 tilskuere på Rodney Parade.

• Se høydepunktene fra kampen øverst i artikkelen!

Phil Foden og Leroy Sane var toneangivende da Manchester City tok seg videre til kvartfinalen i FA-cupen. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

Med et kvarter igjen av oppgjøret sendte 2000-modellen gjestene fra Manchester opp i 2-0. Etter å ha fått en hel banehalvdel å boltre seg i, kjørte Foden to kjappe oversteg, før han gikk inn i banen og avsluttet med venstrefoten. Der Day var uheldig på det første målet, var det svakt keeperspill på scoringen til Foden.

Brannalarm

Padraug Amond reduserte til 1-2 etter 88 minutter, men bare to minutter senere var Foden på farten igjen.

Igjen fikk Citys kjæledegge massevis av rom på Newport sin banehalvdel. Fra 16 meter banket han til med venstrefoten og i mål, denne gang utakbart for Day.

Riyad Mahrez fastsatte sluttresultatet til 4–1 da han lurte ballen inn ved nærmeste stolpe fra kloss hold.

– Det var en veldig tøff kamp. De siste 20 minuttene fikk vi kampen i vårt spor og scoret målene som hjalp oss til å vinne, uttalte trener Pep Guardiola etter kampen, før pressekonferansen ble avbrutt av en brannalarm, ifølge BBC.

– Jeg er så stolt av guttene mine. De fortjener all hyllesten de kan få, sa trener Newport-trener Michael Flynn.

Østigard i Brighton-troppen

Tidligere på dagen gikk Premier League-klubben Brighton videre med 2-1 hjemme mot Derby fra nivå to. Anthony Knockaert og Jürgen Locadia gjorde målene for vertene. På tampen reduserte forsvarsveteranen Ashley Cole, men Derby kom ikke nærmere.

Leo Østigard ble sittende på Brighton-benken som reserve gjennom hele oppgjøret.

Murray Wallace ble Millwalls matchvinner i 1-0-seieren borte mot AFC Wimbledon.