– Vi er helt klart ikke fornøyd. Det er for stor avstand til de beste, medgir landslagssjef Alexander Stöckl overfor NTB.

104,5 poeng skilte opp til det polske vinnerlaget. Piotr Zyla, Kamil Stoch, Dawid Kubacki og Maciej Kot var i egen klasse i Klingenthal.

Hele 41,5 poeng skilte ned til Tyskland på annenplassen. Østerrike fulgte 0,9 poeng bak tyskerne.

Norge var aldri med i kampen om en topplassering i lørdagens lagkonkurranse. Foruten Daniel-André Tande, som er norsk trøst i en tung sesongåpning, ble det bare hopping på det jevne.

– Ikke avskrekkende

Kvartetten Robert Johansson (125,5 og 126,5 meter), Andreas Stjernen (130,5 og 131), Johann André Forfang (127 og 130) og Tande (137 og 134,5) havnet på en skuffende fjerdeplass, 62,1 poeng fra tredjeplassen.

– Jeg vil ikke si at luken opp til de beste er avskrekkende. Ser vi objektivt på det, har vi en god forklaring. Da er det ikke snakk om noen krise. Det er tekniske ting, samtidig som vi sliter med set-upen til utøverne. Vi sliter ikke med utstyret, men sliter med å tilpasse det optimalt når vi ikke får teknikken til å sitte, innrømmer Stöckl.

– Jeg gleder meg over at Tande igjen henger med der oppe. Der Polen har fire hoppere som leverer på et veldig høyt nivå, har vi bare én, erkjenner Stöckl.

Sesongstarten har ført til hodebry i den norske leiren. Det er små forventninger foran søndagens renn, hvor Tande igjen ser ut til å bli det eneste norske kortet i toppen.

– Tar han ut sine beste hopp, som jeg håper han skal, kan han kjempe om en pallplassering. Han har muligheten til det, men de andre kan du ikke forvente store ting av akkurat nå. Stjernen har potensial til topp 15. Med Forfang vet du aldri, for han er flink til å snu det raskt. Han er mye bedre nå enn sist helg (24.- og 46.-plass). Da kan det bli bra. Topp 15 er realistisk, sier Stöckl.

Fannemel trener i Lillehammer

Svak hopping har ført til at landslagssjef Alexander Stöckl har sendt hjem Anders Fannemel og Halvor Egner Granerud. De skal trene på hjemmebane i et forsøk på finne formen.

– Fannemel får trene i Lillehammer, en bakke han kjenner svært godt, foran neste helgs verdenscuprenn der. Det blir verdifullt for ham, påpeker Stöckl.

– Hva har Stefan Horngacher gjort med de polske hopperne?

– Jeg tipper han har jobbet litt annerledes med fysisk trening. Det har han i alle fall sagt. Han er også veldig flink til å optimalisere utstyr. Ofte har polakkene slitt med overgangen fra sommer til vinter. Det gjør de ikke nå, kan du si, sier Stöckl.

(©NTB)