Lazio - Red Bull Salzburg 4–2

Senad Lulic sendte det italienske hovedstadslaget i føringen etter bare åtte minutters spill, men norsk-kosovaren Berisha utlignet fra straffemerket etter en halvtime.

Resultatet sto seg til pause, men fire minutter etter hvilen ordnet Marco Parolo 2-1 til hjemmelaget. Takumi Minamino kvitterte til 2-2 knappe 20 minutter før full tid, men Felipe Anderson og Ciro Immobile sørget for at vertene tar med seg en tomålsledelse inn til returoppgjøret i Østerrike om en uke.

Tidligere Viking-spiller Valon Berisha spilte hele kampen for bortelaget. Tidligere Molde- og Lillestrøm-spiller Fredrik Gulbrandsen fikk tillit fra start for østerrikerne, men klarte ikke å bidra med scoring eller målgivende i torsdagens kamp. Han ble erstattet av målscorer Minamino et stykke ut i 2. omgang.

Atletico har overtaket

Antoine Griezmann og Koke sørget for 2-0-seier til Atlético Madrid hjemme mot Sporting i første kamp av europaligaens kvartfinale.

Dermed har spanjolene et godt utgangspunkt før returen i portugisiske Lisboa om en uke.

Koke ordnet 1-0 til vertene allerede i kampens første spilleminutt, før franske Griezmann fastsatte sluttresultatet til 2-0 fem minutter før pause. Flere mål ble det ikke i Madrid torsdag. Atlético ses på som den kanskje største favoritten til å vinne turneringen.

Tyske Leipzig tok med seg 1-0 på hjemmebane mot Marseille. Timo Werner ble matchvinner med sin scoring like før pause. Dermed har tyskerne en liten fordel før returoppgjøret i Frankrike.