Neste stopp er verdens farligste utforløype, «Die Streif» i Kitzbühel.

– Kitzbühel er litt min akilleshæl. Jeg synes det er en vanskelig bakke å kjøre fort i, men jeg har jo hatt noen raske partier og treninger. Så jeg får prøve å endre på det i år, sier han til VG.

I denne bakken har Kilde som beste resultat i utfor en sjetteplass fra 2016. I fjor måtte han stå over rennene etter han røk korsbåndet på trening i januar 2021. Året før kjørte han inn til 9. plass.

PS: Rennet går 11.30 fredag og sendes på NRK2.

Onsdagens trening tyder på at det kan være i ferd med å endre seg: Kilde var kjappest på den første treningen, 22 hundredeler foran italienske Matteo Marsaglia og østerrikeren Matthias Mayer.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen og formen sånn generelt, sa Kilde på et pressemøte like etter at han hadde sust ned til beste tid på treningen.

– Jeg får prøve å sørge for å kjøre den svingen jeg har om dagen, for den har vært veldig rask. Men det hadde vært fett med en gondol, det er jeg ordentlig «keen» på, sier verdenscupvinneren fra 2019/20 til VG.

Det han sikter til er at når man vinner renn i Kitzbühel får man navnet sitt på en gondol (heisvogn) i anlegget. Fra før har Atle Skårdal, Lasse Kjus, Kjetil André Aamodt, Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen vunnet renn der.

– Kitzbühel er Kitzbühel. Men det er to sjanser i år, så jeg får bare prøve å utnytte de godt uten å ta noen alt for dristige avgjørelsen, og komme seg til mål, sier Kilde og fortsetter:

EGEN GONDOL: Aksel Lund Svindal i 2013 under avdukingen av hans egen gondol i Kitzbühel. Foto: KSC / KSC

– Det er en lang karriere, og jeg får mange muligheter her. Med det utstyret jeg har nå er alt mulig. Men samtidig så slår det nok litt mer her, enn der jeg pleier å kjøre fortest.

I år arrangeres det to utforrenn i den beryktede traseen. Første forsøk er fredag, før de igjen skal kjøre utfor på søndag. Rennene er de to siste før OL i Beijing, en generalprøve for fartsløperne.

Lørdag kjøres det slalåm hvor vi kan forvente en ny kjempeduell mellom Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss Solevåg og Lucas Braathen. Siste renn før OL for slalåmkjørerne er i Schladming 25. januar.