– Jeg springer dårlig taktisk, men hva skal jeg gjøre? Hvilket alternativ har jeg når arrangøren hiver inn 14 mann i feltet? Det blir et helsike fra start til slutt. Det blir konkurranse i hvem som klarer å holde seg på benene, sier Nordås til VG.

Han er sint på arrangøren, og mener det var altfor kaotisk med altfor mange løpere på startstreken i finalen. Det var dobbelt så mange som i kvalifiseringen.

– Det viser at de som styrer bare sitter foran et regneark. De har ikke peiling på idretten, sier Nordås videre.

– Hva mener du med det?

– De setter 14 mann sånn og sånn og sånn. Og så er det mye fall, og det ser ikke folkene bak det.

VG har ikke fått svar på e-post-henvendelsen til løpsdirektør Pierce O'Callaghan om Nordås’ kritikk. Se kaoset her:

Sist Norge tok VM-gull innendørs var da Geir Moen vant 200-meteren i 1995. Noen trodde kanskje det skulle bli et nytt norsk VM-gull søndag kveld, men Nordås fikk det ikke helt til. Han var en skuffet mann.

– Jeg hadde håpet å ta medalje, å vinne. Jeg er bedre enn han som vant, men så gjorde jeg det ikke, sier Nordås til VG.

– Det som er bra er at jeg våger å gå for gullet. Dessverre så ryker medaljen også, sier Nordås.

Han håper det blir færre til start i finalen i fremtiden. Men han er usikker på om han selv kommer til å ta det opp med arrangøren.

– Jeg håper de rette personene gir beskjed. Det er for mye folk, sier Nordås til pressen etter løpet.

Han forteller at han ble innestengt. Da det var 300 meter igjen forsøkte han å komme seg ut og opp og frem. Men på oppløpet hadde han brukt så mye krefter at han var tom.

– Når du havner bak som nummer elleve, da har du gjort det vanskelig for deg selv. Da har han et valg. Han kan enten ligge der og vente til det byr seg en anledning eller forsere, sier trener Gjert Ingebrigtsen til NRK.

– Han velger å prøve og feile litt, og så forserer han når det er et par runder igjen. Han har nok brukt for mye energi før han kommer dit.

Selv om det gikk fort og det ble ny personlig rekord på Nordås med 3.37,03 minutter. Geordie Beamish fra New Zealand ble verdensmester med tiden 3.36,54.

GEORDIE BEAMISH

Verdensmester

Cole Hocker fra USA ble nummer to, mens Hobbs Kessler tok bronse - også han fra USA. Kessler hadde finaleheates beste tid i år på distansen innendørs før søndagens finale.

Nordås la seg fjerde sist ut fra start, men avanserte kjapt, men så slapp han seg ned igjen. Med tre runder igjen løp han seg opp i feltet igjen.

Nordås satte personlig rekord på 1500 meter innendørs i Frankrike i februar med 3.37,45 minutter. Den tiden var finalefeltets nest svakeste personlig bestenotering. 10 av de 13 andre i finalefeltet har løpt fortere enn Nordås på denne øvelsen i år.

Men Nordås var en god miks av outsider og favoritt, han lekte seg til VM-finale med heatseier fredag. Han tok VM-bronse på 1500 meter i Budapest i fjor. Kunne eleven til Gjert Ingebrigtsen ha et ess i ermet? Svaret viste seg å bli nei i Glasgow søndag kveld.

Det ble en metall på Norge bare minutter før finalen på 1500 meter. Like før Nordås skulle løpe tok Sander Skotheim VM-sølv i syvkamp. Selv om Skotheim var skuffet rett etterpå.

Karsten Warholm var favoritt på 400 meter lørdag, men også det ble VM-sølv. Han ble først og fremst forbannet.