Nedturene kommer på rekke og rad for Vålerenga. Mot Sarpsborg kom det femte tapet på seks kamper i Eliteserien.

– Situasjonen er alvorlig men sesongen er heldigvis ikke over ennå, sier Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg til VG.

– Det som er mest betenkelig er at det er en 16/17-åring som kommer inn og er den som tør mest. Vi er nødt til å spille de tre siste fotballkampene. Vi kan ikke være livredde. Det er vi altfor mye i første omgang i dag.

Aron Kiil Olsen tente håpet med sin redusering ti minutter før slutt, men det holdt ikke. Nå blir trolig kampen mot Stabæk på Intility neste helg helt avgjørende. Stabæk ligger poenget foran Vålerenga - på trygg plass på tabellen.

I tillegg kan Sandefjord, med seier mot Aalesund mandag kveld, sende Vålerenga ned på direkte nedrykksplass.

– Det oppleves fryktelig unødvendig. Vi slipper inn for tidlig igjen. Vi er ikke gode nok i en del ABC. Avstander, press, markering. Det å forutse ting og å være der i tide, sier Geir Bakke til VG.

Neste uke møtes Vålerenga og Stabæk i det som blir en utrolig viktig kamp for begge lag for å unngå nedrykk.

– Den kampen betyr mye. Den betyr alt. Den må vi vinne, sier Bakke om kampen

«Spill for oss som vi synger for dere». Et stappet bortefelt, med blant andre påtroppende daglig leder Svein Graff på plass, ga klar beskjed til kriseutsatte Vålerenga før kampen.

NY SJEF: Svein Graff på plass på bortefeltet på Sarpsborg stadion. Til høyre: Styreleder i Vålerenga Fotball Elite, Tuva Ørbeck Sørheim, Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Etter 30 sekunder fikk Vålerenga et varsel i form av en stor sjanse imot.

Etter seks minutter lå den første bak keeper Magnus Sjøeng, som var tilbake mellom stengene etter noen måneder på benken.

Mikkel Maigaard banket til og sendte et prosjektil opp i krysset.

Vålerenga-skuldrene virket å ha passert ørehøyde. Andrej Ilic senket dem litt da han regelrett knuste Sarp-keeper Kjetil Haug i lufta. Han satte enkelt inn sin egen retur. Serberens syvende eliteseriemål siden han signerte for Vålerenga i sommer.

Tre minutter. Det var så lenge bortelaget fikk kjenne på det å være på trygg grunn i Eliteserien.

For bakover vakler det fælt for Geir Bakkes menn.

Niklas Sandberg fikk god tid inne i Vålerengas felt. Han bredsidet ballen opp i vinkelen. Sarpsborg ledet igjen.

– Det har vært Vålerenga hele sesongen. De scorer og så slipper de inn etterpå. Du kan ikke forsvare deg på den måten. Da kan Ilic score så mye han vil, sier Yaw Amankwah i TV 2-studio.

SCORET: Niklas Sandberg med en lekker scoring mot Vålerenga. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Nå må vi vise et eller annet. Vi er ikke i nærheten. Det går først og fremst på stoltheten, sa Vålerenga-spiller Christian Borchgrevink til TV 2 i pausen.

Da hadde Mikkel Maigaard rukket å sette inn sitt andre og hjemmelagets tredje for kvelden. Sarpsborg-spillerne fikk enorme rom å boltre seg i og Maigaard kunne enkelt sette inn 3–1.

– Vi spiller en dårlig første omgang, var dommen fra Maigaard i pausen.

Illevarslende for Vålerenga.

Det kunne vært avgjort kort tid inn i andre omgang. Ballen danset på streken bak Sjøeng, etter en klønete involvering av sisteskansen. Aron Kiil Olsen klarerte i siste liten.

Vålerenga hadde noen gode muligheter som kunne sendt dem tilbake i kampen. Bortefansen måtte vente til klokka hadde passert 80 minutter.

Da raget Kiil Olsen høyest på en corner og stanget inn reduseringen. Da var det spenning igjen. De neste minuttene kunne være definerende for Vålerengas sesong.

Et lite trykk fikk de til mot Sarpsborgs mål, men ikke nok. Det endte med tap og en uke til med nerver for Vålerenga-fansen.