Med forsvarer Philip Aukland som «ryggsekk» var den beskjedne landslagsbacken luftens baron i perfekte flyforhold på Fredrikstad Stadion.

– Jeg er ikke så fornøyd med hvor mye jeg klarte å bidra med offensivt i fjor. Det har jeg jobbet med i vinter, og det får jeg betalt for i dag, sier Bjørkan til VG.

Slovenske Nino Zugelj prikket den avgjørende pasningen til 25-åringen.

Zugelj var også sterkt involvert da debutant August Mikkelsen, nylig hentet fra Hammarby, banket inn 2–0 til bortelaget.

Mikkelsen er Tromsø-gutt – og overgangen har dermed skapt reaksjoner.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det var litt merkelig, men det kjentes fantastisk deilig, sier Mikkelsen til TV 2 om å spille foran den gule «Bodø/Glimt-veggen».

– Om han hadde scoret eller ikke i dag så synes jeg uansett at han hadde gjort en god prestasjon. Det er mye bra å bygge på der, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG om Mikkelsens kamp.

Etter overgangen har Mikkelsen valgt å holde seg unna sosiale medier.

– Jeg har fått med meg litt, men det har nok blitt slengt mer skit enn jeg har fått med meg. Hvis man leser reaksjoner kan man bli påvirket, så jeg har valgt å holde meg unna det, sier Mikkelsen til VG.

Bodø/Glimt, som har vunnet serien tre av de fire siste årene, seiret fullt fortjent i Østfold, men var heldige som slapp unna baklengsmål.

Sondre Sørløkk, Oscar Aga og Joannes Bjartalid hadde alle feite målsjanser for hjemmelaget.

– Det er sånne sjanser som må settes. Hvis vi skal få med oss noe fra den kampen her, sier Sørløkk til VG.

Det er tolv år siden fotballgale Fredrikstad var i Eliteserien sist. Det lå derfor noen forventninger i den vårlige luften – som også valgte seg 1. april for sitt comeback i byen.

Samtidig valgte en av byens største – Tarik Elyounoussi – å fortelle på direkten at han legger skoene på hyllen.

Sol, trampeklappe, noen tusen skjerf og FFKs fengende fotballåt, samt en god porsjon Glimt-supportere i det sørvestlig hjørnet, skapte en perfekt ramme på det intime anlegget på «Værste».

Maxwell Woledzi ble symbolet på hjemmenervene da forsvareren på klønete vis ga bort en målsjanse allerede etter 40 sekunder.

Bodø/Glimt, som også i 2024 fremstår som et godt fotballag, hadde startet jakten på ledermålet mot «gjerrige» FFK, som snittet på 0,77 baklengs i OBOS-ligaen i fjor.

Glimt styrte det aller meste før pause, og skapte en del – men ikke veldig mye. På den andre siden var Sondre Sørløkk farligst frempå.

I annen omgang viste Glimt sin klasse, og de kunne scoret flere. FFK burde i hvert fall ha fått en redusering. Dermed holdt Glimt nullen, bare noen dager etter at de slapp inn fem mål mot Molde.

– Jeg synes vi kommer okay ut av det. Vi har en god start, men vi gir gradvis initiativet til Fredrikstad, så får vi justert litt i pausen. Det er totalt sett en brukbar prestasjon i en vanskelig bortekamp, sier Knutsen til VG.

Eliteserien ble tyvstartet i går: