For på en drøy halvtime i løpet av den andre omgangen i Champions League-oppgjøret tirsdag kveld, hadde scoringer av Erling Braut Haaland, Phil Foden og Julián Álvarez snudd RB Leipzigs pauseledelse på 2–0.

Resultatet og prestasjonen før pause var imidlertid knapt til å tro for tilskuere, journalister, og spillere.

– Første omgang er det verste jeg har sett av oss, oppsummerer Phil Foden til TNT.

Manchester Evening News' sjefskribent, Simon Bajkowski, skriver at kvelden var i ferd med å bli pinlig og surrealistisk. Han mener gjestene fra Tyskland rev City i stykker og sjokkerte Etihad Stadium.

I TV 2-studio var Erik Thorstvedt nådeløs i pausen. Han var mest kritisk til forsvarsspillet som han kalte «grusomt» og «skremmende dårlig».

Selv etter å ha snudd til 3–2 i den andre omgangen, forteller Pep Guardiola at han var usikker på om de kom til å vinne kampen.

– Vi var heldige, sier City-manageren alvorlig på pressekonferansen etter kampen.

Han mener det positive var at laget har vunnet gruppen før den siste kampen mot Røde Stjerne.

– Det var «slappe» mål imot. I fotball må du vinne dueller. Det minnet om Chelsea-kampen. Men det gjelder også fremover i banen. Vi hadde sjanser og bommet. Men kanskje var det greit å ikke vinne komfortabelt og at vi må se oss i speilet, sier City-sjefen.

Da VG spør hvor skuffet han var i pausen og hva han sa til spillerne i garderoben, svarer han slik:

– Det handler ikke om å å være skuffet eller skrike til dem. Først og fremst forventet jeg ikke at de skulle spille med fem mann bak. Så presset vårt var ikke spesielt bra. Jeg måtte endre noe. Men det viktigste i den andre omgangen var at vi scoret tidlig. Det hjalp oss.

HADDE NOK Å TENKE PÅ: Manchester City-manager Pep Guardiola, her underveis i kampen mot RB Leipzig på Etihad Stadium tirsdag kveld. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters / NTB

For Haalands del bar kampen preg av store bommer og en stor opptur.

RB Leipzig er laget han «elsker» å spille mot. Han scoret fem mål mot tyskerne da lagene møttes i åttedelsfinalen i Champions League-sluttspillet sist sesong.

Men i den første omgangen var jærbuen, i likhet med resten av laget, sjelden upresis. Haaland bommet på minst to opplagte sjanser.

I den andre omgangen fikk han imidlertid sin revansje og alene med keeper satte han iskaldt inn sitt 40. Champions League-mål på 35 kamper. Det er raskere til 40 fulltreffere enn noen andre har gjort det før.

Det var bortelagets lynraske spiss Loïs Openda som scoret ikke bare ett, men to mål før pause.

Citys prestasjon bar bud om at deres sterke hjemmerekke kunne bli brutt tirsdag kveld.

Haaland & co. har ikke tapt på eget gress hjemme på Etihad Stadium i kalenderåret 2023. De sto med 23 strake seire før Liverpool kom på besøk sist helg og spilte 1–1.

Men Haaland blåste liv i drømmen om en snuoperasjon.

Nordmannen spurtet bort til ballen og løp rett mot midtstreken igjen da han reduserte alene med keeper i det 54. minutt.

Signalet var tydelig. Mens navnet hans runget ut på stadion hadde hverken han eller spillerne tid til å juble.

Et kvarter senere lå ballen i mål bak bortelagets keeper igjen. Denne gangen var det Phil Foden som fikk ballen inne i 16-meteren.

Med en silkemyk berøring og påfølgende kroppsfinte – slik nesten bare han kan – var RB Leipzig-forsvaret satt ut av spill og plutselig lå ballen i mål – igjen.

Fire minutter før full tid – og lang tid beleiring av feltet – sørget Álvarez for at det endte 3–2 til Manchester City.

City er nå ubeseiret i 29 strake hjemmekamper i Champions League.