– Akkurat nå virker det kaotisk. Hvor mye av dette som egentlig er reelt, vet vi jo ikke helt. Men det er store sprang, sier tidligere Tottenham-målvakt Erik Thorstvedt.

Klubben sparket José Mourinho (nå Roma-manager) i våres. Ryan Mason fikk ansvaret ut sesongen. Siden har en rekke navn blitt koblet til managerjobben på White Hart Line i tur og orden av engelsk presse.

– Jeg trodde kanskje du ringte for å høre om jeg var interessert i jobben. For nå begynner de å komme langt ned på listen, sier Viaplay-ekspert Jan Åge Fjørtoft når VG ringer.

– En stor bedrift kan ikke la klubben være uten en sportslig leder. Det virker uprofesjonelt. Kandidatene til Tottenham har heller ikke samme filosofi. At de ikke har klart å få en ny trener, er rett og slett meget svak ledelse av klubben. De famler litt i blinde, sier Fjørtoft videre.

Det ble spekulert i en retur for Mauricio Pochettino (PSG-manager), før det ble skrevet at Antonio Conte (avgått Inter-manager) var aktuell.

Den siste tiden har rapportene tydet på at avtroppende Roma-manager Paulo Fonseca skulle ta over Tottenham, men avtalen skal angivelig ha strandet.

LEDIGE: Paulo Fonseca og Gennaro Gattuso møttes med Roma og Napoli sist sesong. Den siste tiden har begge blitt koblet til Tottenham-jobben. Foto: Fotografo01 / IPA / IPA Milestone

Dermed ble Gennaro Gattuso - som sluttet som Fiorentina-sjef etter kun 23 dager på grunn av uenigheter om strategi på overgangsmarkedet, tidligere denne uken - linket til Tottenham. Heller ikke det ser ut til å bli noe av.

Til klubbens egen TV-kanal sier Tottenhams formann Daniel Levy følgende om managerjakten:

– Noen av de ulike kandidatene som ifølge media skal ha takket nei til oss, har vi ikke snakket med engang.

– Det er mye forskjellig som blir rapportert, men alt jeg vil si til fansen er at de ikke burde tro på noe annet enn det vi selv offentliggjør.

– Det er en komplisert situasjon. Det er ingen grunn til panikk ennå, men det er klart at det ikke er så mange ledige trenere. Når så mange kandidater har vært lansert, blir de neste navnene nå bare en del av en lang liste, sier Thorstvedt.

– Nå er Tottenham i ferd med å bli latterliggjort. Det er følgefeil fordi de ikke begynner med å finne ut hvordan Tottenham vil fremstå. Det er utrolig merkelig at de er så dårlig på rekruttering. Det betyr at de har vært dårlig på å finne ut filosofien, sier Fjørtoft.

Tottenham-formann Daniel Levy har hentet Fabio Paratici som sportssjef. Paratici var «Chief Football Officer» i Juventus i flere år, og var med å hente Cristiano Ronaldo fra Real Madrid. Trolig er det de som leder managerjakten.

– Tottenham liker å se på seg selv som at de er på en hylle der de skal hente trenere på toppen, så kan man jo diskutere om Fonseca eller Gattuso er det. Kanskje skal man gå andre veien og tenke på en trener som Graham Potter (Brighton-manager). Han er enormt flink, men har ikke trent toppklubber, sier Thorstvedt.