Molde-Ranheim 2–3

Det var MFKs annet strake serietap. I forrige runde ble det 1-3 mot Stabæk på Nadderud. Før dobbeltsmellen var romsdalslaget i superform, men 0 av 6 poeng den siste uken har gjort livet surt for Ole Gunnar Solskjærs menn i medaljekampen.

Molde er tabellfemmer og er fem poeng bak Haugesund på bronseplass. Ranheim er nummer fire med ett poeng mer enn søndagens motstander.

Ole Gunnar Solskjær og Molde tapte igjen poeng til topplagene i eliteserien. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

– Jeg tror det er best at jeg ikke sier så mye nå. Gutta skal få høre det selv, sa Solskjær til Eurosport.

Defensivt opptrådte hjemmelaget under enhver kritikk søndag. MFK var advart en rekke ganger, og til slutt straffet det seg. Mellom det 84. og 86. minutt fikk Ranheim både 2-1 og 3-1 etter scoringer av Andreas Helmersen og Erik Tønne.

Molde røk 2-3 hjemme mot Ranheim søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Begge scoringene kom etter daft forsvarsspill fra vertene. Særlig på Ranheims tredje scoring rotet Fredrik Aursnes og Vegard Forren det fryktelig til for seg selv i egen boks. Tønne snappet ballen og lobbet den pent over keeper Andreas Linde.

– Vi kan ikke gi bort slike mål. Det er uvant at vi gjør slike feil, sa Solskjær.

Vakkert

På overtid satte innbytter Daniel Chima Chukwu inn 2-3-reduseringen, men da hadde skaden allerede skjedd.

Etter en målløs første omgang tok Ranheim ledelsen da Michael Karlsen iskaldt bredsidet ballen forbi Linde. MFK-keeperen ble tatt på feil fot. Scoringen kom etter gnistrende angrepsspill på høyrekanten.

Bare to minutter senere kom utligningen. Eirik Hestad ble spilt gjennom av Magnus Wolff Eikrem og scoret fra rundt 16 meter.

Molde ville ha straffe for en handssituasjon på stillingen 1-1. Etter kampen gjorde Forren det han kunne for å dempe dommerkritikken.

– Jeg skal prøve ikke å si så mye om dommerne, men det er så lavt nivå. Lista er så lav, og av og til blåser de på alt. Sier jeg litt for mye i mediene, er det suspensjon med en gang. Vi er forferdelig dårlige, og det er også dommerne. Ranheim er et godt lag, sa Forren.

Trøndersensasjon

Før pause hadde MFK ballen mest, men slet med å skape sjanser. Etter bare to minutters spill satte Ranheims Mads Reginiussen ballen i stolpen.

– Det var nære igjen, men stang ut. Jeg må kjempe til med de marginene, sa Reginiussen til Eurosport.

Ranheim har vært en sensasjon som nykommer i Eliteserien. Trønderlaget har vunnet 10 av 20 kamper. Kristoffer Løkberg var tydelig stolt etter 3-2-triumfen i Molde.

– Dette er en skikkelig skalp. For oss trønderne betyr det litt å sende Molde ut av gullkampen. Nå kan vi også si at vi har berget plassen, og det er fortsatt ti kamper igjen. Hvem hadde trodd det?

Moldes neste oppgave er å prøve å snu 1-3 til avansement i hjemmekampen mot den russiske giganten Zenit St. Petersburg torsdag. En 2-0-seier der vil ta romsdalslaget til europaligaens gruppespill.

I neste serierunde skal MFK bryne seg på Odd i Skien. Ranheim får nok en tøff bortekamp i form av Brann i Bergen.