Christopher Tian Olsen sikret både 1-0-seier mot Bjørnevatn og i samme slengen seriemesterskap for Fløya i 3.-divisjon for menn i kveld.

Med ti poengs ledelse ned til Salangen er seriemesterskap i boks tre serierunder før slutt.

Historisk

Seriemesterskapet har historiske dimensjoner. Det er første gang grønntrøyene blir seriemester på øverste regionale nivået. I 2000 vant de 3.-divisjon avdeling 18, men da bestod 2.-divisjon også av åtte regionale avdelinger.

Tidligere Fløya-keeper, sjefredaktør i både iTromsø og Nordlys, samt fotballhistoriker Jonny Hansen, er ikke i tvil om at dette er tidenes Fløya-lag, foran både 2000-årgangen og 1973-laget som vant TITO-serien.

- Jeg har skrevet "Gratulerer til det som sannsynligvis er tidenes Fløya-lag". Det mener jeg, selv om Fløya i 1936 ble nordnorsk cupmester. Det er så langt tilbake at jeg tror det laget nå er bedre enn den gang, sier en overlykkelig Hansen.

Ikke opprykk

Et annet spesielt element ved seriegullet, som ikke er like hyggelig, er at det ikke gir noe opprykk. De fire beste lagene i 3.-divisjon blir på det nye, spissede 3.-divisjonsnivået.

Det er uklart hvordan man setter opp avdelingene neste år, men det er sannsynlig at Fløya vil møte sørnorske herrelag til seriespill for første gang i klubbens historie.