Emilie Moberg måtte bryte da hun krasjet i et gjerde.

I nederlandske Alkmaar var det hjemmehåpet Amy Pieters som kunne juble for EM-gull foran italienske Elena Cecchini og tyske Lisa Kleim.

Trioen gikk i brudd med 76 kilometer igjen. Susanne Andersen var del av hovedfeltet som forsøkte å tette luken, men opphentingen holdt ikke helt inn.

Da hovedfeltet kom i mål, spurtet 21-åringen fra Stavanger inn til 8.-plass. Hun var i mål 25 sekunder bak seierskvinnen Pieters.

Andersen var den eneste nordmannen som kom i mål. Tidilig i rittet falt Emilie Moberg stygt i et gjerde og måtte bryte, men undersøkelser viste heldigvis ingen brudd for haldenseren.

Heller ikke Birgitte Ravndal eller Julie Meyer Solvang fullførte.

Søren Wærenskjold (t.h) ble beste nordmann i landeveisrittet i U23-EM i Nederland. Erlend Blikra (t.v) ble nummer 19. Foto: NTB Scanpix

Wærenskjold på 15.-plass

Verken Søren Wærenskjold eller Erlend Blikra klarte å hevde seg da U23-herrenes fellesstart i EM ble avsluttet med en spurt i Alkmaar.

Da spurten startet, var de norske sjanseløse i kampen om medaljene, skriver nettstedetprocycling. Der var det italienske Alberto Dainese som var raskest, mens Niklas Larsen (Danmark) og Rait Ärm fra Estland tok sølv og bronse.

Ingen av de norske endte topp ti. Wærenskjold ble beste nordmann på 15.-plass, mens Blikra ble nummer 19.

Håkon Aalrust syklet inn til 36.-plass, mens Jonas Iversby Hvideberg og Iver Knotten ble henholdsvis nummer 43 og 44.