Det er være eller ikke være for den tidligere håndballstorheten. Onsdag klokken 18.00 startet styremøtet, der temaet var styrets innstilling til fremtiden.

Det sto mellom å begjære oppbud, eller fortsette driften.

– Vi har hatt et godt styremøte og det er fortsatt håp om videre drift. Nye krefter er på vei inn og vi har troen på fremtiden, skrev styreleder Cathrine Svendsen på SMS fem timer senere.

I mellomtiden hadde Larvik sluppet Martine Wolff til Sola. Det er nok en nøkkelspiller på vei ut. Nylig har også Mari Molid, Hege Løken og Mari Finstad Bergum fått nye arbeidsgivere.

Styrelederen forteller at hun ikke kan gå inn på hva slags forutsetninger det er snakk om før årsmøtet torsdag.

– Svært presset

Det var i slutten av februar at det ble kjent at Larvik Håndballklubb nok en gang er hardt presset økonomisk. Klubben innførte full betalingsstopp, og alle ansatte i klubben ble fristilt.

– Klubben har over tid ikke lykkes i tilstrekkelig grad i vårt inntektsskapende arbeid. Det har medført en svært presset likviditetssituasjon som gjør at vi nå innfører umiddelbar betalingsstopp, skrev Larviks daglige leder Pål Albertsen i en pressemelding.

Før onsdagens styremøte sa Svendsen til Østlands-Posten at for å unngå konkurs og spille ut sesongen må klubben ha inn to millioner. For videre drift har det vært snakk om det dobbelte.

– Det jobbes på mange fronter for å bli kvitt gjeld og for å få nye folk inn. Men jeg har ikke noen konkrete svar, sa Svendsen til Østlands-Posten før møtet.

– Tiden er knapp

Anja Hammerseng-Edin, Larviks potensielle redningskvinne, skrev følgende på SMS tirsdag ettermiddag:

– Fortsatt en lang vei å gå og tiden er knapp.

Larvik var i en årrekke Norges suverent beste håndballag på kvinnesiden. I 2011 gikk klubben hele veien og vant mesterligaen. De siste årene har LHK slitt tungt økonomisk, og forrige sesong ble klubben vippet ned fra tronen av Vipers Kristiansand.

(100% Sport/NTB)