Sørloth har imponert etter overgangen til dansk fotball og satte inn både 1-0 og 3-0 etter henholdsvis 20 og 61 minutter. Mellom de to Sørloth-scoringene gjorde Jakob Poulsen 2-0 for vertene.

På motsatt spissplass sto imidlertid superligaens toppscorer Pål Kirkevold, og etter 71 minutter satte han inn sitt åttende seriemål for sesongen da han omsatte et straffespark i mål og reduserte.

Hobro, som har startet sesongen strålende, kom imidlertid aldri nærmere poeng, og i sluttminuttene rant målene inn.

Paul Onuachu satte inn 4-1 for Sørloths mannskap etter 88 minutter, mens nordmannen selv kronet dagen på overtid med sitt tredje mål. Det var for øvrig 21-åringens sjette seriemål hittil.

Vellykket endring

Trener Jess Thorup var etter kampen strålende fornøyd med den nye 3-4-3-formasjonen.

– Vi tok tak i kampen fra start, spilte aggressivt og framoverrettet, og så fikk vi uttelling, sa han.

– Jeg har set på hvordan vi best utnytter spillernes ferdigheter, og denne formasjonen gir oss store muligheter.

Den norske kantspilleren Gustav Wikheim mener også at han kom mer til sin rett.

– Det var en av våre beste kamper, og jeg er sikker på at formasjonen vil fungere bedre og bedre. Den gir meg flere sjanser til å komme framover, sa han.

Midtjylland ligger på tredjeplass med 16 poeng, mens Hobro er på plassen foran med ett poeng mer.

Solbakken-glede

Fornøyd nordmann i dansk fotball søndag var også Ståle Solbakken, som så sitt FC København vinner hele 4-0 borte mot Helsingør.

To tidlige scoringer avgjorde i praksis kampen, og det var ifølge Solbakken den beste medisin i et tøft kampprogram for FCK.

– Det var fint å avgjøre så tidlig. Nå har vi spilt tre kamper på åtte dager, og det er cupkamp midt i uken som kommer, så dette var et ønskescenario for oss, sa han.

– Om man ikke kommer tidlig foran her, blir det lett å gå tom for krefter. Da får Helsingør hele stadion bak seg og et mentalt overskudd. Derfor var de to tidlige målene ypperlig for oss.

Pieros Sotiriou og Andrija Pavlovic scoret før det var spilt 18 minutter, og begge økte ledelsen en gang senere i kampen for et FCK med kurs mot tetstriden.