Etter at sluttspillet har blitt avlyst de to siste sesongene grunnet coronapandemien, var det søndag klart for de første sluttspillkampene i Norge på tre år.

– Det var deilig å kjenne på litt sluttspillnerver. Det var lenge siden sist, sier Vålerenga-profil Røymark til TV 2 etter den første perioden.

På papiret var det Jordal Amfi som skulle huse den største kampen, der Vålerenga tok imot Storhamar. Hjemmelaget endte på fjerdeplass i serien, og fikk en strålende start på den første kvartfinalen mot laget som kom på sjetteplass.

Drøye fem minutter ut i første periode kom Vålerenga på en overgang. Tobias Lindström spilte inn til Røymark, som sendte den videre til Jørgen Karterud. Han fyrte av og fikk frem en retur fra Storhamar-keeper Evan Buitenhuis. Returen plukket Røymark opp, og 35-åringen kriget inn sluttspillets første scoring.

– Det blir ikke noen fine mål i sluttspill som regel, og det der var et typisk sluttspillmål, sier Røymark.

27 sekunder ut i andre periode scoret han det som dog kunne minne om et vakkert sluttspillmål. Mattis Olimb spilte pucken inn til Røymark, som limte den opp i vinkelen og det sto 2–0 til Vålerenga.

SCORET TO: Martin Røymark leverte varene i søndagens kvartfinale. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Storhamar brukte imidlertid ikke mer enn under to minutter på å redusere. Josh Nicholls sendte av gårde et distanseskudd, som fant veien helt inn i målet bak Vålerenga-keeper Tobias Breivold.

Reduseringen var et faktum, men halvveis ut i andre perioden økte Vålerenga igjen ledelsen – og det på merkelig vis. Olimb fikk mulighet på åpent mål, men sendte pucken utenfor. Der var Buitenhuis, som på uheldigvis slo pucken inn i eget mål.

Like før perioden var over dukket Nicholls opp igjen. Med sin andre scoring i kampen sørget kanadieren for at kampen levde i beste velgående før tredje og siste periode.

Der tok det snaue ti minutter før den første scoringen kom, og da den var signert Lindström og Vålerenga så det ut til å gå mot seier for Espen «Shampo» Knutsens mannskap. Det som fantes av tvil ble fjernet av Sebastian Johanson, som fastsatte resultatet til 5–2 halvannet minutt før slutt.

– Jeg synes vi ser preget og små ut fra start. Vi spiller ikke helt på instinkt, og blir flyende litt i mellom. Vi gir for lette spillvendinger til de beste spillerne på Vålerenga, sier Storhamar-trener Anders Gjøse til TV 2.

PS! For å kåre en vinner i kvartfinalene spilles det best av syv oppgjør. De neste kampene venter tirsdag.