– Norsk ishockey har hatt kameraer på de fleste arenaer vi disponerer i flere år, uten at det har vakt stort opprør eller at det har oppstått uheldige episoder som er løftet til oss i forbundet, sier Pettersen til VG.

Pettersen melder seg med det på i debatten rundt MyGame, selskapet som leverer strømming av barne- og ungdomsidrett ned til 15-årsklassen. Den nedre aldersgrensen er på 13 år.

VG har den siste tiden fokusert på hvordan episoder som bryter med retningslinjene er blitt filmet og lagret på TV 2 Play.

Det har blant annet fått gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Oslo, Hallstein Bjercke, til å reagere. Mandag uttalte han overfor VG at det hele er en «idrettspolitisk skandale» og et «sosialt eksperiment».

Den oppfatningen deler ikke politikerkollega Pettersen (H).

– Jeg tar avstand fra Hallstein Bjerckes utsagn om at dette er «et sosialt eksperiment». I stedet for å kjøre sin ideologiske kamp, bør Bjercke være opptatt av idrettens autonomi og ha respekt for idrettsdemokratiet, sier Pettersen, som også har vært idrettspolitisk talsperson for Høyre.

Som leder for Norges Ishockeyforbund forteller han at de har positive opplevelser med tjenesten.

MyGame i kronikk: Unge idrettsutøvere ønsker strømming av egne kamper

– Ishockeyens erfaring så langt, er at strømmingen, i tillegg til å tilgjengeliggjøre idretten vår for flere, er et godt verktøy for spiller- og trenerutvikling, for å løse disiplinære saker bedre og det gir foreldre og foresatte mulighet til å følge sin barn. Det i en idrett hvor bortekampen fort er 10-20 mil unna hjemmet, sier Pettersen.

Samtidig legger han vekt på at MyGame har bidratt til at strømming nå foregår i organiserte former, og ikke av privatpersoner utenfor deres kontroll, som ifølge ham ikke har vært uvanlig.

Hallstein Bjercke er forelagt utsagnet til hockeypresidenten; «at han bør ha respekt for idrettsdemokratiet».

– Det er snakk om å rulle ut kameraer på tusenvis av arenaer over hele landet. Det er ikke bare hockeyhaller, det er fotballbaner og haller. Veldig mange av disse hallene er haller som ligger tilknyttet til skoler. De er inne på skolens områder, svarer Bjercke.

MOTSTANDER: Hallstein Bjercke (V) mener strømming av ungdomsidrett er et sosialt eksperiment. Foto: Frode Hansen / VG

Bjercke mener at breddeidretten ikke er et medieprodukt, men at den tilhører utøverne og ungdommen.

– Å ha kameraer på flere hundre arenaer i Oslo er jo en voldsom økning i antall kameraer i det offentlige rom. Det reagerer jeg som lokalpolitiker på. Jeg ønsker ikke flere kameraer i det offentlige rom i Oslo.

Selv om ishockeyen har hatt positive opplevelser med tjenesten, har Pettersen fått med seg sakene VG har omtalt den siste tiden. Blant annet hvor en 12-åring var involvert i en slåsskamp under en innebandykamp som ble streamet på TV 2 Play og liggende i over en uke før den ble fjernet.

– Jeg vil være tydelig på at når vi nå har overlatt strømmingen til MyGame, så må vi forvente at de både forholder seg til inngåtte avtaler og at de har tekniske installasjoner og kompetanse til å hindre den type hendelser VG har omtalt. Hvis ikke må det få konsekvenser, avslutter Pettersen.