Vålerengas uavgjortkamp mot Haugesund betyr nemlig at de nå befinner seg under streken i Eliteserien.

– Det vil alltid være sånn at man kjenner på det når man skal ut å konkurrere en lang høst. Det handler om hvordan man klarer å snu det til å være inspirere og få ut det beste av seg selv, både som enkeltspiller og som lag, sier Vålerenga-trener Geir Bakke.

Han setter seg ned med VG etter mandagens treningsøkt på Intility Arena. Med kamp søndag og rekruttkamp mandag, var det kun fem utespillere som hadde en liten økt ute på feltet.

Til helgen skal de spille bortekamp i Molde, som er den første av tre svært krevende bortekamper. Viking og Bodø/Glimt venter i henholdsvis Stavanger og Bodø.

– Vi må drite i hvem vi møter og ta tre poeng fremover, sier Fredrik Oldrup Jensen til VG.

Vålerenga er trolig nødt til å snu en grusom trend denne sesongen. De er ligaens dårligste hjemmelag med én seier, én uavgjort og syv tap på Intility Arena denne sesongen.

– Det er selvfølgelig ikke godt nok. Vi skal slå de fleste lag her hjemme, og så står vi med én seier etter halvspilt sesong, sier Petter Strand til VG.

– Sånn kan man ikke ha det i lengden. Vi må gå til hver kamp og plukke poeng. Det er ikke så mye annet å gjøre, slår Oldrup Jensen fast.

– Det er en del hjemmekamper hvor vi føler at vi hadde fortjent mer, men når det skjer såpass mange ganger så er det ikke tilfeldigheter. De beste lagene får marginene med seg og ikke mot seg, sier Vålerenga-spilleren.

Det betyr at de har tatt seks poeng mindre enn Eliteseriens nest verste hjemmelag, som er tabelljumbo Aalesund. De har tatt samtlige ti poeng på hjemmebane.

– Det er ikke så lett å prate om ting som skjedde før jeg kom, men vi har ikke vært veldig poengplukkere etter at jeg kom heller, sier Bakke.

– Det har gått litt igjen i år at motstanderne har fått mye ut av lite. Det kjennetegner gjerne et lag som ikke er i flyten.

FOKUSERT: Geir Bakke forteller at Vålerenga på mandagens spillermøte fokuserte på detaljer i spillet som gjør at de skal være bedre rustet til lørdagens kamp mot Molde. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Samtidig er Vålerenga nødt til å løse spissituasjonen. Østerrikske Sturm Graz har lagt inn et bud på Seedy Jatta på mellom 25 og 30 millioner kroner, men Oslo-klubben er nødt til å ha på plass en erstatter.

Serbiske Andrej Ilic er spissen Vålerenga forsøker å hente fra latviske RFS. Han har scoret 14 mål på 25 kamper i den i den latviske ligaen, og har i tillegg notert seg for seks målgivende pasninger.

Ifølge VGs opplysninger pågår forhandlinger om spissen fremdeles. Sportssjef Joacim Jonsson var ikke til stede på mandagens trening, men sa følgende til VG etter 1–1-kampen mot Haugesund søndag om situasjonen til Jatta:

– Det er et akseptabelt bud, men vi skal ha en spiller som står klar for oss og har signert før vi foretar oss noe der. Får vi det i land så kan det skje ting, ja, sier Joacim Jonsson til VG.