Flere norske utøvere skal til spanske Sierra Nevada ved månedsskiftet oktober-november. Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen skal etter planen være på treningsleir i samme periode som Narve Nordås Gilje og Per Svela.

I Sierra Nevada er det utendørsbane og treningsrom innendørs. Forbundet sier de vil prøve å fordele tredemøllene på partene til ulike tidspunkter, for å holde en form for avstand mellom dem.

Dette poenget gjelder også i Sandnes, hvor Henrik og Jakob Ingebrigtsen samt Nordås trener ofte, som TV 2 har omtalt.

– Vi må få til et opphold som legger et godt grunnlag for sesongen for alle utøvere. Det er begrenset med tredemøller der, så det er uansett en fordeling på treningstid når det er flere norske utøvere der samtidig, sier sportssjef Erlend Slokvik.

NY SESONG: Sportssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokvik, utøverne Henriette Jæger og Håvard Bentdal Ingvaldsen og toppidrettsansvarlig Håvard Tjørhom under pressekonferansen der landslaget for 2024 ble presentert. Foto: Emilie Holtet / NTB

Norske friidrettsutøvere planlegger som regel treningsleirer sammen med sin trener eller treningsgruppe. Men forbundet er med på praktisk tilrettelegging rundt blant annet samlingen i Sierra Nevada.

Friidrettsforbundet (NFIF) har bekreftet at de håndterte en uønsket hendelse mellom Henrik Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås på en leir i spanske Sierra Nevada i januar. Siden har Team Ingebrigtsen og Team Nordås vært på leir samme sted i april/mai, og det skal ifølge forbundet ha gått bra.

– Vi la en plan til april-leiren som fungerte. Det er mye av det samme vi gjør nå, sier Slokvik.

PÅ SIDEN: Gjert Ingebrigtsen får ikke trenerakkrediteringer av NFIF i mesterskap i 2024. Foto: Annika Byrde / NTB

Håvard Tjørhom, toppidrettsansvarlig i NFIF, peker på at de to ulike gruppene uansett trener på ulike tidspunkt.

– Utøverne kjører sine individuelle programmer. Det kan være forskjellige tidspunkter og varighet på samlinger. Vi som forbund bidrar i planleggingen, sier Tjørhom og fortsetter:

– Treningstidene blir forskjellige på grunn av tilgang på mølle. De har litt ulik rytme på dagen uansett om man vil det eller ikke.

Han bekrefter at forbundet forsøker å legge til rette.

– Det alle er interessert i, er å få trent og gjort det de skal, sier Tjørhom og legger til:

– Vi må avklare forventninger i forkant, det er viktig.

I VM ble det mye støy etter at Gjert Ingebrigtsen ikke fikk trenerakkreditering. Nordås fikk isteden med seg treningspartner og Gjert-elev Per Svela som personlig assistent.

Men den siste tiden har det eskalert enda mer etter at NFIF informerte om at Gjert Ingebrigtsen ikke får akkrediteringer i 2024. De har forklart med at de vil sikre trygge rammer for utøvere, og mener det ikke lar seg gjøre med hensyn til familiekonflikten mellom Gjert og løpersønnene Henrik, Filip og Jakob.

Gjert Ingebrigtsen har engasjert advokat John Christian Elden i saken og har reagert på forbundets fremstilling av ham.

De unge 400-meterløperne Håvard Bentdal Ingvaldsen (22) og Henriette Jæger (20) ble tirsdag premiert med landslagsplass for første gang. De synes det er synd at konflikten tar så mye av oppmerksomheten på norsk friidrett.

– Det skjer ekstremt mye positivt i friidretten nå. VM var det beste noen gang for Norge, det samme med U23-EM i sommer. Så er mye fokuset i friidretten på den saken. Den biten synes jeg er litt dumt, sier Jæger.

– Det skjer så mye positivt i friidretten, så det er synd at det skal ta så mye fokus. Det er vanskelig å komme unna det, sier Ingvaldsen.