Det skjer etter at Kjetil Rekdal og Geir Frigård har fått sparken som RBK-trenere, halvannet år etter at de ble ansatt.

Nå forteller Maalen om hvordan han planlegger å løfte RBK. Enkelt forklart: RBK skal tilbake til røttene.

– Jeg vet hva som er spilt og hvordan det er trent, og det vil bli annerledes. Det er også bestillingen her. Vi kommer til å angripe dette med en fotball som er ganske offensiv, som handler om å ta risiko og å skape samhandlingsmønster. Vi skal gi motstanderen trøbbel og ha en offensiv innstilling til fotballen, sier Maalen til VG.

Maalen, da som fotballekspert i Adresseavisen, i samtale med daværende RBK-trener Kjetil Rekdal for ett år siden. Foto: Mikal Aaserud / VG

Han ønsker ikke å kritisere det forrige regimet, og sier det er «trist å miste to gode kolleger».

– Det er veldig trist at de må oppleve det å miste jobben sin, og å få en sånn type beskjed. Det kan jeg si med erfaring, sier treneren som fikk sparken av Ranheim sommeren 2021.

– Så er det sånn at klubben spør meg om å gå inn og gjøre en jobb. Da er det naturlig for meg å si ja til den utfordringen, sier Maalen om det han kaller en drømmejobb.

Maalen sverger til den klassiske 4–3–3-formasjonen som RBK hadde stor suksess med under Nils Arne Eggen. Til forskjell som Rekdal som spilte ofte med en trebackslinje i forsvar.

– Vi skal spille Rosenborg-fotball. Det jeg mener er Rosenborg-fotball er i stor grad inspirert av det som er nedfelt i klubbens identitet. Samtidig er det også i stor grad inspirert av «maestro Eggen», Bjørn Hansen og så videre, sier Maalen, som har den avdøde trenerlegenden som et stort forbilde.

FORBILDE: Nils Arne Eggen har inspirert fotballen Svein Maalen ønsker å stå for. Foto: Bjørn S. Delebekk

– Jeg er veldig inspirert av fotball, treningskulturen og måten å være på. Det er ingen tvil om det, sier Maalen.

RBK-kaptein Markus Henriksen sier han er spent på å se hva Maalen har å komme med.

– Det blir spennende å høre hans filosofi og måte å spille på. Han gjorde en kjempejobb i Ranheim med angrepsvillig fotball. Han spiller en litt annen formasjon enn det vi har hatt under Kjetil og Geir. En formasjon veldig mange i Trøndelag assosierer med Rosenborg, sier Henriksen til VG.

Det er to år siden Maalen var topptrener. Nå får han jobben i den klubben det kanskje er mest oppmerksomhet rundt i Norge.

– Det er sikkert nesten umulig å vite hvordan det er uten å ha stått i. Det er mange som har fått erfare at det er mye tøffere enn man tro. Jeg er offensiv med tanke på å ha troen og å ha lyst til å gjøre denne jobben, sier Maalen, som nå ønsker å «samle Trøndelag».

– Jeg har lyst til å være med på å samle klubben, omgivelsene rundt og hele Trøndelag. At vi skal samle alle som er glad i Rosenborg og få lov til å bidra til det, sier Maalen.