– Det er ikke der klubben skal være ut ifra de lovnadene jeg fikk. Det er kjedelig, og det er jævlig kjedelig for meg også. Det er ikke til å legge skjul på, sa Vålerenga-stopperen til TV 2 søndag kveld.

Trener Dag-Eilev Fagermo vil ikke kommentere Strandbergs utspill:

– Det må du ta med Stefan.

Én time etter kampen møter VG og Nettavisen Strandberg i intervjusonen. Han tar seg lang tid:

– Alle som kjenner meg på godt og vondt, vet at jeg elsker fotball, og at det går ei kule varmt av og til. Noen ganger kommer det ut ting som ikke er like smart og gjennomtenkt. Men det er fordi jeg har et sterkt ønske om å få ting til. Jeg har et brennende ønske om at klubben skal tilbake der den hører hjemme.

SKUFFET: Stefan Strandberg var betenkt etter Vålerengas tap mot Sarpsborg søndag kveld. Foto: Jostein Overvik

Rett før midnatt sa han til TV 2 at han angrer på uttalelsene:

– Det er viktig å være ærlig og si ting som de er, men i dag sa jeg ting som var veldig dumt av meg. Det angrer jeg veldig på, og det beklager jeg overfor alle som er glad i klubben. Jeg har også beklaget til spillergruppa. Jeg har lagt meg flat, sier han til kanalen. Tidligere på kvelden uttalte han følgende til VG:

– Hvis det er noen i garderoben som føler på det, så skal jeg selvfølgelig ta en prat med dem. Men jeg tror alle i garderoben vet at jeg har kommet hit for å hjelpe klubben og spillerne, spesielt de unge. Jeg har trykket på en god del gjennom vinteren, men så må du gi dem litt kjærlighet også.

– Alle i Vålerenga ønsker og vil det samme som meg, men det er bare at jeg sier det. Jeg tok et valg for å komme hjem og hjelpe klubben.

– Det er litt med å få talentene våre fram til ferdig produkt. Hvor blir enerne av? Har VIF produsert noen A-landslagsspillere de siste 15 årene? Det tror jeg nesten ikke. Det er et spørsmål man skal stille? Jeg kommer fra et sted med under 10.000 innbyggere, og vi har to på landslaget, fortsetter Lyngdal-karen – og sier at han har bosatt seg i Oslo for godt.

Strandberg mener man bør jobbe for å få talentene gode nok for Vålerenga først – og deretter kunne bli solgt utenlands.

– Derfor er jeg tøff mot unggutta. Jeg kunne ha kommet hjem og bare gått på brygge og vært med familien og tatt pengene mine og gitt faen. Men jeg bryr meg altfor mye. Jeg har et brennende ønske. Jeg håper at alle ser det som noe positivt.

VG har forsøkt å få en kommentar fra Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson og styreleder i Vålerenga Fotball Elite, Tuva Ørbeck Sørheim.

SARPSBORG-JUBEL: Scoringen til Kristian Fardal Opseth skapte ekstase hos Sarpsborg 08 og supporterne. Foto: Hanna Johre / NTB

Etter seieren i Aalesund hadde Vålerenga sjansen til å skaffe seg en drømmestart på sesongen. Men ble i stedet senket av en Sarpsborg-innbytter med målteften i orden.

– Det er skuffende at ikke scorer mål. De har tre sjanser og scorer to. Vi har seks målsjanser og scorer ingen, sier Dag-Eilev Fagermo til VG.

Kristian Fardal Opseth derimot hadde bare vært et drøyt minutt på banen for Sarpsborg. Headingen ned til Ramon Pascal Lundqvist var perfekt. Svensken dro til på halv volley. Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng reddet, men måtte gi retur.

  • Men Sarpsborg-innbytteren fulgte på skuddet og satte 0–1 i det tomme buret etter bare 98 sekunder på banen.

– Skolebokeksempel på hvordan en spiss skal opptre. Alltid gå på returen, mener TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Det skulle komme mer.

  • Stefan Strandberg slo vekk en ball og plutselig var Lundqvist i god posisjon igjen. Svensken slo gjennom til Opseth. Som igjen var på rett plass til rett tid. 0–2 ble satt inn fra kort hold.

– Begge er ferdigscoret. Hvis jeg ikke scorer der, kan jeg finne på noe annet, sier Opseth til VG.

– Det er dumt av meg. Jeg skal være litt fancy, sier Strandberg.

  • Vålerenga har siden åpningen av Intility Arena i 2017 møtt Sarpsborg syv ganger. Og står fortsatt bare med en seier (4–1 i 2021). Sarpsborg har ellers vunnet to og spilte fire uavgjorte mot hovedstandens eneste topplag.

Dette Sarpsborg-tapet svir foran en tøff periode. I de neste kampene skal Vålerenga ut mot Brann (b), Lillestrøm (h) og Rosenborg (b).

NEDTUR: Magnus Riisnæs (nærmest) fortviler, mens Sarpsborg-spillerne jubler i bakgrunnen. Foto: Hanna Johre / NTB

Vålerenga leverte ikke noen stor 1. omgang, men satte Sarpsborg under press fra start. Sarpsborgs Joachim Soltvedt reddet en cornerheading fra Fredrik Oldrup Jensen tidlig.

Etter åtte minutter måtte VAR-rommet – seks kilometer lenger vest i Oslo – kobles inn. Petter Strand satte ballen i mål, men ballen gikk via Torgeir Børven. Spissen var noen centimeter i offside.

– Jeg kjente at den traff armen, sier Børven ærlig til VG.

12 minutter ut i 2. omgang kom Sarpsborg-trener Stefan Billborns fulltreff av et spissbytte. Fardal Opseth kom inn for Steffen Lie Skålevik og ble den store helten.