– Kroppen føltes som «en million dollar». Jeg har kost meg, men hele uken opp mot kampen har jeg vært i kjelleren, sier Melhus som nylig sto frem i VG med sin sterke historie om at han har vært alvorlig syk.

Det var på et stevne i Tallinn at Melhus fikk testet bokseformen igjen, og Giorgi Tevdorashvili fra Georgia ga seg etter den tredje runden. Dermed står Melhus registrert med åtte proffseier, og halvparten av dem har kommet før full tid.

– Jeg er utrolig takknemlig for at alt fungerte i kampen, sier Melhus som har hatt tidligere proffbokser Alexander Hagen som trener.

Melhus om sykdommen og farens død: – Jeg har vært helt ferdig

– Kroppen viser at den har klart å komme seg igjennom kyssesyken og tilbake i ringen. Jeg har kommet meg igjennom tre og et halvt år med kyssesyken og kronisk utmattelse.

FORRIGE KAMP: Ossie Jervier må ta telling i kampen mot Kevin Okyere Melhus. Det så lenge ut til å bli nordmannens siste kamp. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

– For ett år siden klarte jeg å ta én pushup på stuegulvet. I dag gikk jeg en proffkamp og vant på teknisk knockout. Med disiplin og motivasjon kan man flytte fjell, sier Melhus.

Melhus var den første som gikk proffkamp i Norge etter at forbudet ble opphevet, og ble historisk da han varmet opp for Cecilia Brækhus i Oslo Spektrum 1. oktober 2016. Men etter poengseieren mot Ossie Jervier i Ekeberghallen i november 2019 ble han borte grunnet sykdommen.

Nå satser han for fullt på boksingen igjen, og neste kamp blir trolig på et stevne i Oslo 9. juni.