Ordfører Arild Hausberg kjenner ikke til misnøyen til bussjåførene.

Tromsø-ordføreren har nemlig reagert kraftig på Tove Paules uttalelser til NRK i dag.

Der sier idrettspresidenten, som ikke fikk så mange julekort fra Tromsø sist jul, at ” fra nå er det idretten som skal bestemme hvor i landet OL skal være”.

- En agenda

Det får Arild Hausberg til å bli mistenksom, all den tid det faktisk var idretten som i sin tid valgte Tromsø som nasjonal kandidat til et norsk OL.

- Forutsatt at Paule er riktig sitert av NRK er uttalelsene hennes ikke mindre en oppsiktsvekkende. Det var idretten ved idrettsstyret som valgte Tromsø og det vet selvfølgelig idrettspresident Paule godt, sier Hausberg og fortsetter:

- Det sier meg også at hun har en agenda med sitt utspill, en agenda som ikke er positiv for Tromsø, sier ordføreren i en pressemelding.

Får all makt

Paule sier i samme intervju at ” Det betyr at vi må legge forholdene til rette sånn at vi ser hvem som er aktuell søker, ut ifra de kriteriene som IOC stiller til oss”.

- Det sier det meg at hun har anbefalingene fra Martinsen-utvalget i tankene som ut i fra sine vurderinger kom frem til at Oslo var best egnet. Dette vil gi idrettsstyret all makt i å velge ut en kandidat uansett om det er flere som tilfredsstiller kriteriene fra IOC, sier Hausberg, som i pressemeldingen lurer på " Hvor er det Paule vil med sine uttalelser?".

Ikke imponert

Hausberg skryter ikke akkurat av idrettsstyrets håndtering av OL-saken i utgangspunktet. Og blir ikke varm om hjertet når Paule kommer på banen på nytt.

- Idrettsstyret burde bruke sine ressurser på å vise at de faktisk kan håndtere en slik prosess på en troverdig måte og ikke ende opp med å skape nasjonal splittelse og ta beslutninger som ikke ligger til idrettsstyret å ta, nemlig å vurdere om Norge har råd til OL. Og hvis idrettsstyret leter etter en god nasjonal kandidat til et fremtidig OL i Norge, kan de jo bare ta turen til Tromsø, sier Hausberg.