Ivar B Prestbakmo, fylkesleder Senterpartiet i Troms, mener at fordommer om Nord-Norge preger sørnorske holdninger til OL i Tromsø.

Dette sier han i ei pressemelding.

- Etter at Veritasraporten om OL i Tromsø 2018 ble presentert tidligere denne uka har underliggende fordommer om Nord-Norge boblet til overflaten i samfunnsdebatten. Dette er det pinlig å være vitne til, og viser at mange i Sør-Norge ikke har utviklet sitt syn på Nord-Norge noe særlig siden femtitallet, sier Prestbakmo.

Ifølge Prestbakmo kommer disse fordommene til syne i måten enkelte sørnorske idrettsledere snakker om at de har jo ikke bruk for anlegg ”oppe i dær” etter OL eller at Oslo raskt lanserer seg selv som OL-kandidat etter at Veritasrapportens sjokktall ble offentliggjort.

- En del aktører i Sør-Norge har aldri klart å svelge tanken om et OL i Nord Norge og Tromsø og ble tatt på senga av initiativet, fortsetter Prestbakmo.

Prestbakmo påpeker at OL på Lillehammer ble fire ganger dyrere enn antatt, og at dette er noe som man velger å se bort fra når tallknuserne har avslørt en fordobling av kostnadene forbundet med OL i Tromsø 2018.

- At det i det hele tatt er et tema å diskutere idrettens andel av anleggskostnadene på 22,3% som i Lillehammer er pinlig, men også et utslag av at fordommene legger premissene hos mange, avslutter Prestbakmo

Ivar B. Prestbakmo mener gamle fordommer viser seg igjen etter at Veritasrapporten om Tromsø-OL ble offentliggjort. Foto: Morten Dokka