– Det er nesten som å spille på hjemmebane her i Båstad. Jeg har to bestemødren, kusine, mange venner og nordmenn på tribunen, sier Ruud til VG.

– Men du har pappa Christian på ferie?

– Ja, han og mamma er på Mallorca sammen med søstrene mine og nyter sol og sommer. De er med meg mye og trenger litt ferie de også!

– Men jeg har med meg Maria (kjæresten) og Bajas (hunden), så de aller nærmeste er med.

I søndagens finale venter russeren Andrej Rubljov, som er rangert som nummer syv i verden.

SE: Casper Ruud i finalen mot Rubljov på VG+ Sport søndag.

– Jeg har gode minner fra to år siden da jeg vant og håper at jeg kan bruke det, sier Ruud til VG.

Nordmannen er rangert som nummer fire i verden og var klar favoritt i semifinalen mot italieneren, som er nummer 16. Musetti klarte med nød og neppe å redde sine to første servegame - men på 3–2 brøt Ruud og kunne siden serve inn til settsifrene 6–3, til glede for de relativt mange nordmennene som har tatt turen til Sør-Sverige.

– For en tennis! utbrøt VG+ Sport-kommentator Sverre Krogh Sundbø på direkten.

Men italieneren ga seg ikke uten sverdslag og viste mye leken tennis. Han holdt ganske greit servegamene sine - men klarte ikke å bryte nordmannen.

Men på 5–5 sluknet Musetti fullstendig, og Ruud kunne bryte til 6–5 på et blankt game. Snarøya-karen klarte å serve inn 7–5. Matchen varte i én time og 45 minutter.

– Jeg er veldig fornøyd med seieren, sier Ruud.

Ruud ble slått ut i sin første kamp i fjorårets Båstad-turnering og vil ha revansj denne uken.

Grafikk: www.sofascore.com

I 2021 gikk han til topps etter å ha slått argentineren Federico Coria 6-3, 6–2 i finalen.

Ni av Ruuds ti ATP-titler har kommet på grus - som er underlaget også i Båstad.

Casper Ruud brukte bare fire sett på å gå til semifinalen i ATP 250-turneringen Nordea Open. Han vant over Alexander Shevchenko og deretter over Sebastian Ofner. Nå gjenstår bare finalen fra en mulig tittel nummer 11.

Etter finaletapet i French Open ble Ruud utslått av nummer 142 i verden i Wimbledon - og trakk seg deretter fra Wimbledons double-turnering på grunn av skuldersmerter.