36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024. Månedslønnen skal angivelig ligge på rundt 400.000 euro, tilsvarende mer enn fire millioner kroner. Det peker mot en årslønn på nesten 50 millioner kroner.

Ståle Solbakken tjener til sammenligning seks millioner årlig som norsk landslagssjef.

– Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta på denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

Nagelsmann ledet Bayern München fram til mars i år. Han har siden hatt etterlønn fra klubben. Sluttavtalen med Bayern-klubben er avsluttet. Nagelsmann har tidligere også trent Hoffenheim og Leipzig.

Den tyske fotballpresidenten Bernd Neuendorf gleder seg over å ha en ny landslagssjef på plass.

– Neste års EM-sluttspill er av enorm betydning for fotballen i Tyskland. Vi er overbevist om at Julian Nagelsmann vil sørge for at landslaget inspirerer sine fans, og at EM også blir en sportslig suksess, sier han.

– Julian Nagelsmann var vår foretrukne kandidat som landslagssjef da letingen startet. Han er ikke bare en fotballekspert, men har allerede bevist i alle sine posisjoner at han kan motivere og inspirere et lag og hele miljøet rundt, sier sportsdirektør Rudi Völler.

– Hans brennende engasjement for fotballen er merkbart og smitter. Nagelsmann vil med sine kvaliteter og personlighet spille en avgjørende rolle for å sikre at vi alle får oppleve et flott EM i vårt eget land til sommeren, legger han til.