Brede Hangeland, tidligere landslagskaptein og assistenttrener for herrelandslaget, har ledet en arbeidsgruppe som har sett på terminlisten i norsk fotball. Ifølge VGs opplysninger vil utvalget innstille til forbundsstyret om at cupen bør starte på høsten og avsluttes med finale på våren året etter.

– Målet er å se om vi kan gi oss selv økt konkurransekraft i møte med konkurranse i Europa, sa Hangeland til NRK i februar.

Fredag klokken 10.30 har Norges Fotballforbund invitert til pressekonferanse med Brede Hangeland, fotballpresident Lise Klaveness og Cato Haug, styreleder i Norsk Toppfotball.

Osame Sahraoui og Brede Hangeland etter at Norge slo Jordan 6–0 i en treningskamp tidligere i september. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Tradisjonen i norsk fotball har «bestandig» vært at cupfinalen spilles på høsten. I lang tid har det vært sesongens siste kamp før jul.

Unntakene har vært de to siste sesongene, som følge av pandemien. Da har cupen blitt startet på sensommeren med finale våren etter.

Dette har vært en stor diskusjon i Fotball-Norge om hva som er beste løsning. I fjor ba nesten alle de 32 toppklubbene om å beholde den tradisjonelle cupløsningen.

Cato Haug og Karl Petter Løken, generalsekretær i Norges Fotballforbund, vil ikke kommentere saken. Brede Hangeland skriver følgende i en sms: «Det riktige er å snakke om dette etter at det er presentert.»

Norges Fotballforbund eier cupen selv, og kan endre terminlisten for cupen uten å måtte ha en beslutning hos fotballtinget.

PS! Molde slo Kjelsås i NM-semifinalen onsdag. Torsdag kl. 19.00 er det Vålerenga mot Bodø/Glimt.