Med rutinerte Per Oleg Midtfjeld i sulkyen innkasserte Ble Du Gers førstepremien på 350.000 kroner. Den franske stjernen har nå løpt inn ti millioner i sin innholdsrike karriere.

Ble du Gers var ikke blant de aller heteste seierskandidatene i forkant, men hadde stor fordel av at forhåndsfavorittene Elian Web og Vitruvio la ut i et ellevilt tempo i front.

Kom bakfra

Til slutt ble begge trøtte, og på oppløpet ble det enkelt for Ble du Gers og kusk Midtfjeld som kom bakfra med sparte krefter.

– Jeg var heldig og fikk låne en veldig bra hest, sa rutinerte Midtfjeld, som tok karrierens andre seier i Oslo Grand Prix.

Den første kom med Steinlager i 2005.

Fartsfesten i front av feltet søndag har Midtfjeld knapt sett maken til.

– Det har jeg nok ikke. Det var i hvert fall gøy å sitte bak. Uansett hvor gode hester det er, setter sånt seg i beina til slutt. Det er jeg veldig takknemlig for, smilte han.

Sjanseløs

Ble du Gers har den siste tiden stått i trening hos norske Frode Hamre. Travprofilen kjørte selv Rebella Matters i søndagens Oslo Grand Prix, men var som ventet sjanseløs i seiersstriden.

– Det var et voldsomt løp. Jeg skjønte med 600–700 meter igjen at det kunne gå veien. Hesten er så sterk, sa Hamre.

Tyske tsunami Diamant tok til slutt annenplassen i løpet, mens Vitruvio endte som nummer tre. Norske Evil Enok M.E., med Noralf Palin Brækken i sulkyen, ble best av de norske på fjerdeplass etter en meget solid prestasjon.

Trøndereide Looking Superb skuffet noe som femte hest i mål.

(©NTB)