Frp mener rapporten om kommunens OL-utgifter ikke gir et riktig bilde av ressursbruken.

- Vi mener utgiftene som er ført er tilpasset budsjettet.

Det sier Frps gruppeleder Jan Blomseth til iTromsø etter at det i kommunestyret i går ble en omfattende debatt om kommunens ressursbruk i OL-prosessen. Debatten kom i forbindelse med rapporten KomRev Nord la fram på bestilling fra kommunens kontrollutvalg.

Sammenfall

Rapporten viser jevnt over sammenfall mellom det politikerne har vedtatt å bruke - og det som faktisk er brukt. Kommunen skulle ifølge egne budsjett bruke 3.473.000 kroner. Til sammen er det utgiftsført 3.605.000 kroner. Medregnet et eksternt tilskudd på 150.000 kroner har kommunen brukt 18.000 kroner mindre enn budsjettert.

Lønnskostnader anslås til i underkant av to millioner kroner. Reiseutgifter beregnes til drøye 75.000 kroner.

Men Frp stoler ikke på tallene. Leder av kontrollutvalget, Bjørn Gunnar Jørgensen, viser til at lønn til den administrative og politiske ledelsen ikke er med, og at deler av reiseutgiftene heller ikke inngår.

- Gull verdt

Ordfører Arild Hausberg (Ap) er imidlertid godt fornøyd med rapporten.

- Jeg konstaterer at det er godt samsvar mellom våre vedtak og det som er gjennomført. Jeg vil også si at det fremdeles er overstrømmende begeistring for prosessen selv så lenge etter den svarte dagen i 2008, sa ordfører Arild Hausberg (Ap).

Medregnet RDA-tilskudd og andre bidrag fra næringslivet ble det brukt rundt 60 millioner kroner på OL-prosessen. Rapporten omhandler bare kommunens utgifter.