– Det har veldig mye å si, sier Håvard Bentdal Ingvaldsen til VG.

Han har lagt bak seg en eventyrlig sesong, Moelv-gutten som akkurat ble 21 år. Han har blitt tidenes raskeste mann fra Norden på 400 meter, det har blitt gull i U23-EM, VM-finale og pallplass i Diamond League.

I tillegg har den personlige rekorden blitt senket med over halvannet sekund, fra 45,94 sekunder til 44,39.

– Jeg hadde aldri drømt om noe sånt, sier Bentdal Ingvaldsen.

Mandag ble han nominert til årets stjerneskudd i Europa med den italienske høydehopperen Mattia Furlani og den nederlandske mellomdistanseløperen Niels Laros.

Det hele startet med mor Mari Ann Bentdal som nærmeste støttespiller og trener for Ingvaldsen.

Til daglig jobber hun som lærer ved Ringsaker Videregående, men nå får hun enda mer tid til å trene sønnen som har tatt steget opp i verdenstoppen.

Forrige sesong bidro én sponsor til at hun fikk fri fra lærerjobben en dag i uken, og fremover skal nok en sponsor bidra til at antall fridager dobles.

– Det er gull verdt. Det betyr – ja, jeg holdt på å si – ekstremt mye, sier Mari Ann Bentdal til VG.

– Det er veldig fint. Det betyr veldig mye å ha henne så tett på meg når vi trener. Det blir ikke det samme å gjøre det alene. Da får jeg mye bedre oppfølging og økten blir mye bedre. Jeg blir mer skjerpet også, så det har veldig mye å si, sier Håvard.

TETT SAMARBEID: Håvard Bentdal Ingvaldsen og Mari Ann Bentdal på Olympiatoppen fredag. Foto: Naina Helén Jåma / VG

– Hvis jeg ikke hadde hatt de to fridagene måtte jeg jo kjøpt meg fri fra jobb. Så god som Håvard har blitt nå, er det klart det hadde vært en drøm å bli kjøpt helt fri og man kunne optimalisert det enda mer. Reist enda mer på samlinger, vært lengre på samlinger. Jeg er jo tre dager på jobb, så jeg kan ikke reise så mye, sier Mari Ann.

Men litt reising blir det fremover. I november skal friidrettskometen og trenermoren på treningsleir i Portugal i et par uker, før juleferien avbrytes med tur til Spania 2. juledag.

I tillegg blir det nok et utenlandsopphold rundt påske, og enda flere turer fra Moelv til Olympiatoppen.

– Vi skal fortsette å bygge stein på stein. Håvard er en ung utøver som fortsatt er i vekst, så å gjøre store endringer nå ville vært dumt. Men det blir litt bedre tilrettelegging, og vi var jo ikke på treningssamling sist vinter, sier treneren.

NY OPPMERKSOMHET: Ingvaldsen brevkasse er i ferd med å fylle seg opp av både bilder og fanbrev. Foto: Naina Helén Jåma / VG

De siste ukene har sprinteren brukt på å ta inn over seg sesongen han har lagt bak seg. På noen måneder har han gått fra å være relativt ukjent, til å få fanbrev og bli spurt om selfier.

– På stevnene etter VM har det vært autografer og bilder fra alle steder, så det er kult. Det er veldig uvant for meg, men det er veldig kult når folk kjenner meg igjen og vil ha bilde, sier Bentdal Ingvaldsen.

I tillegg har han fått flere tilbud fra forskjellige skomerker.

– Jeg har ikke skrevet under på noe ennå. Vi prøver ut litt forskjellig, men jeg har ikke bestemt meg helt ennå for hva jeg vil bruke, sier han.

Neste sesong drømmer 21-åringen om å stabilisere seg på 44-tallet, før EM i Roma og OL i Paris blir sesongens høydepunkter.

– I EM er medalje målet. I OL vet jeg ikke helt hva jeg skal si. Finale kan jo være et mål, sier eleven med god støtte fra sin mor og trener.