Det kommer frem i en pressemelding fra Norges Skiforbund. Hun annonserer også nyheten på Instagram, og forteller at hun tok beslutningen før hun tok sin første utforseier i italienske Cortina i januar.

– Jeg føler meg mettet og lettet. Dette livet har gitt meg så mye mestring og kule opplevelser. Vi er vanvittig heldige, men det kommer til et punkt der man ikke har mer å gi. Der finner jeg meg nå, sier Mowinckel i pressemeldingen.

– Det er rart, men fint. Jeg er fortsatt fornøyd med avgjørelsen, forteller hun.

Molde-jenta har fire verdenscupseirer i karrieren, to OL-sølv i storslalåm og utfor i 2018 og to VM-bronser. Hun har vært på pallen i verdenscupen 14 ganger totalt.

Mowinckel ble diskvalifisert i verdenscupåpningen i Sölden i oktober i fjor på grunn av for høye fluorverdier under skiene.

– Da sesongen startet som den gjorde og snudde som den gjorde, og jeg har brukt så vanvittig mye energi på å snu den. Det har kostet så mye at merker jeg at jeg kan gi meg på topp.

– Det er en bakside av medaljen som er mer krevende og tøff å stå i. Jeg merker at jeg vil ha en kropp som fungerer for det livet som kommer videre òg. Jeg vil oppleve noe annet, sier Mowinckel.

Denne helgen venter utfor og super-G på Kvitfjell. Videre følger verdenscuprenn i Saalbach og Åre.

Sesongen avsluttes i Saalbach i mars. Etter det er karrieren over for den 31 år gamle alpinisten.

– Jeg skal makse ut den siste tiden jeg har nå. Det er jeg veldig motivert for. Det er ikke noe problem. Det er fordi jeg har gjort jobben som trengs for å komme hit, sier Mowinckel.