Lando Norris hadde beste startspor i Brasil lørdag kveld, men måtte se seg forbikjørt av Max Verstappen allerede inn i første sving. Siden kastet også George Russell i Mercedes seg foran Norris - men Norris tok tilbake 2. plassen.

McLaren-fører Norris holdt godt følge med Verstappen, men han var aldri i nærheten av å ta igjen verdensmesteren - som har tatt 16 av 19 mulige seirer i hovedløp til nå i 2023. Men 2. plass er glitrende for Norris, som likevel var litt skuffet:

– Det ble for mye dekkslitasje på slutten, sier han på teamradioen.

– Lando kunne ikke ha gjort det bedre, sier Viaplay-ekspert Kunal Shah i sendingen

Sergio Pérez viste seg fra en bra side da han kjørte inn til 3. plass. Red Bull-føreren la de to Mercedes-førerne langt bak seg. Lewis Hamilton fikk trøbbel med dekkene mot slutten og ble forbikjørt. Han endte til slutt på 7. plass.

– Et skuffende løp av Lewis Hamilton, fastslår Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Det lover ikke bra for søndagen, sier han kollega Stein Pettersen.

– Jeg er redd det blir det samme søndag, sier Hamilton selv til Viaplay.

Esteban Ocon og Fernando Alonso krasjet i kvalifiseringen til sprintløpet lørdag. Ocon var rasende:

AlphaTauri var inntil lørdag det eneste teamet som aldri hatt tatt poeng i et sprintløp. Det ble det forandring på. Yuki Tsunoda ble nummer seks - mens Daniel Ricciardo nummer ni, så vidt utenfor poeng.

– Dette ordnet vi bra, sier Verstappen til teamet sitt etter seieren.

– Det var viktig å ta starten. Så handlet det om å ta vare på dekkene etter det.

– Dette var et sprintløp vi kommer til å huske, sier eksperten Kunal Shah i Viaplay-studio.

Søndag kl. 18.00 er det hovedløp i São Paulo. Etter at Charles Leclerc i Ferrari har hatt beste startspor to ganger på rad, er Max Verstappen tilbake i pole position. Og er selvfølgelig storfavoritt.

Ved siden av ham i første startrekke står nettopp Leclerc - mens Aston Martin-duoen Lance Stroll og Fernando Alonso har tredje og fjerde startspor.

PS: Max Verstappen er for lengst klar som verdensmester, men det er spenning til om Sergio Pérez klarer å holde Lewis Hamilton bak seg om sølvet.