Nordmannen ble nemlig pakket svært godt inn av bunnsolide Wolves-midtstoppere, hadde bare én avslutning og ifølge Stats Zone ti vellykkede pasninger som enten gikk sideveis eller bakover i løpet av 90 minutter pluss tilleggstid.

– Det er ikke lett når de har tre eller mange spillere rundt ham. Det er ikke lett for ham, gjentar City-manager Pep Guardiola til VG, på spørsmål om lørdagens batalje på Molineux Stadium var av det frustrerende slaget for den norske kraftspissen.

For Haaland er Premier League-toppscorer. Og dersom han ikke har scoret i kampene så langt denne sesongen, har han kommet til store sjanser og bommet. Men heller ikke det var tilfellet lørdag.

– Han kommer han bedre til sin rett når spillet skjer foran ham, sier City-manageren.

Grafikk: sofascore.com

Guardiola – for dagen på tribunen som følge av karantene – fikk se at Haaland, Oscar Bobb og resten av City-laget gikk slukkøret rundt på gressteppet og takket den fremmøtte bortefansen i Wolverhampton etter kampen.

I sterk kontrast til hjemmefansen, som danset på tribunen da 2–1-seieren var et faktum, og de oransjekledde Wolves-spillerne klemte hverandre etter å ha vunnet mot overmakten.

For Wolves-trener Gary O’Neil var det naturligvis en stor dag.

Da VG spør om hva som var planen for å stoppe Haaland, svarer han at midtstopperne Max Kilman (194 centimeter høy) og Craig Dawson (188 centimeter høy) gjorde en strålende jobb.

– Hver gang Haaland var en trussel, så skulle det skje i et område som passet Dawsons styrker, sier O’Neil og gjør det klart at de ønsket minst mulige dueller de to imellom i områder med litt rom å løpe i.

– Og Dawson viste hva han er god for. Han er utrolig til å forsvare boksen og målet. Intelligent, gir alt og så fikk han beskyttelsen av Max. De var veldig gode mot en av verdens beste spisser, sier Wolves-manageren.

Også tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, er imponert over innsatsen Wolves vartet opp med på Molineux.

– Haaland ble holdt rolig, noe som er uvanlig, Dawson gjorde en fantastisk jobb med ham, sier BBC-ekspert Alan Shearer.

KJEMPESKALP: For Wolverhampton-sjef Gary O’Neil. Foto: HANNAH MCKAY / Reuters / NTB

Seieren var på mange måter fortjent. Hjemmelaget var ordentlige gode og tettet igjen alle rom for bortelaget å angripe i.

Da de i andre enden var giftige på de kontringene de fikk, endte det til slutt med hjemmeseier og ender Citys rekke med ligaseire med seks på rad.

De lyseblå fra Manchester kunne faktisk skrevet historie med en ny seier. Ifølge Manchester Evening News har ikke klubben vunnet syv på rad i ligaen fra sesongstart på 126 år og altså sent 1800-tall.

– Vi vant ikke, og vi tapte heller ikke Premier League i dag. Seks på rad er bra, men vi kunne gjort noe klubben aldri har gjort før. I dag spilte motstanderen veldig bra, sier Guardiola til VG og listet opp en rekke ting vertene gjorde for å gjøre livet surt for de lyseblå fra Manchester.

Samtidig vant deres antatt største Premier League-rival Arsenal komfortabelt lørdag. Om en drøy uke er det duket for storoppgjør de to lagene imellom.

PÅ TRIBUNEN: City-manager Pep Guardiola, her på tribunen under lørdagens kamp mot Wolverhampton. Foto: Nigel French / Pa Photos / NTB

Førsteomgangen var ikke ulik noen av de City har spilt tidligere i år. De dominerte banespillet og var det førende laget.

Men så endret en pasningsfeil det meste.

Kampen var drøyt ti minutter gammel da hjemmelagets Pedro Neto brøt et City-angrep. Han satte fart mot mål, ristet av seg Phil Foden og Nathan Aké på veien, slo inn i feltet og fikk se City-midtstopper Rúben Dias sklitakle innlegget i eget mål.

City svarte aldri ordentlig på 1–0-scoringen. Resten av omgangen ble nemlig et eneste stor gjesp sett med City-øyne. De hadde ballen 69 prosent av tiden, det resulterte i 13 avslutninger, men bare to ufarlige på mål.

I pausen tok Guardiola grep. Av banen gikk Matheus Nunes. Hans retur til Molineux stadium – etter at han ble solgt til City i sommer – ble trolig ikke den han selv så for seg. 25-åringen mottok massiv pipekonsert hver gang han var nær ballen.

Da han fikk den klarte han ikke skape stort.

KAMPFAKTA: Levert av sofascore.com

Inn kom Oscar Bobb – og nordmannen gjorde seg bemerket.

Etter en snau time skaffet 20-åringen frispark like utenfor Wolves’ 16-meter. Julián Álvarez troppet opp og skrudde ballen i nærmeste kryss

Kampen åpnet seg fullstendig opp etter utligningen.

Etter en drøy time hadde Foden en stor mulighet til å snu kampen for bortelaget, men da han misset, lå den i mål på andre siden da Hwang Hee-chan avsluttet en glitrende kontring kort tid senere.

Et heroisk og oppofrende hjemmelag, samt et tamt og lite energisk bortelag førte til at resultatet sto seg til full tid i Wolverhampton.

– Det er et utrolig resultat for oss. Vi har startet sesongen dårlig, men det at vi slår de regjerende mesterne er ikke til å tro, oppsummerer Wolves-kaptein Max Kilman til BBC.

PS. Journalist Mikal Aaserud trente Lyns guttelag da Oscar Bobb spilte der i 2014 og 2015.