Husker du den fremskutte midtbanespilleren som var så god til å «time» løpene sine inn i boksen, som skapte målsjanse på målsjanse, og som avsluttet 2015-sesongen med 11 ligascoringer og seks målgivende pasninger for Strømsgodset?

Vel, for å si det som Eminem i 2002: «Guess who’s back?»

Iver Fossum noterte seg for totalt fem seriemål, fordelt på tysk Bundesliga, 2. Bundesliga og dansk Superliga, fra han forlot Norge i desember 2015 og frem til oktober i år.

Men på de fire siste kampene for Aalborg har han scoret fire mål.

– Det er først nå at jeg spiller i den posisjonen jeg føler meg best i. Det har ikke skjedd siden jeg flyttet til utlandet, sier Fossum til VG.

Løpsmaskinen fra Klokkarstua på Hurum er tilbake i sitt naturlige habitat. Rolleendringen skjedde før kampen mot FC København i oktober. Fossum forklarer:

– Siden jeg kom til Aalborg, har jeg spilt sentralt på midtbanen med veldig mye ansvar for å holde igjen. Jeg har hatt lite frihet til å bli med i angrep. Men i de fire siste kampene har jeg blitt flyttet et hakk opp i banen og fått så mye frihet som jeg bare vil til å angripe. En litt friere rolle. Da har det løsnet skikkelig.

I en cupkamp i fjor viste Fossum hvilken måljeger som bor i ham. Se hat tricket hans her:

Effekten var umiddelbar: Fossum scoret to mål mot FC København, fulgte opp med ny scoring mot Brøndby og fortsatte storformen med en viktig utligning mot Nordsjælland på søndag.

– Jeg har ventet lenge på denne muligheten. Jeg føler det er en av mine styrker, å kunne bli med fremover og score mål. Jeg gjorde det i Godset og vet at jeg har det i meg. Det har vært deilig å kunne gjøre det. Spesielt når jeg viser det umiddelbart etter at jeg får sjansen i en friere rolle, sier Fossum.

Overgangen fra Drammen til Hannover ble ikke den suksesshistorien han håpet på. Etter tre og et halvt år som inneholdt både nedrykk og varierende spilletid, tok han steget ned til danske Aalborg.

Nå tror han forvandlingen i ny rolle kan sette fart på karrieren igjen:

– Jeg tror faktisk det kan gi en ny giv. Jeg håper i hvert fall det.