– Vi vil gjerne takke Sam (Allardyce) for innsatsen han har levert i Everton de siste sju måneder. Han kom til oss på et svært vanskelig tidspunkt, og ga oss stabilitet. Og det er vi takknemlige for, opplyser klubben.

– Men vi har tatt en beslutning om at han ikke er en del av våre langsiktige planer, og vi vil ansette en ny manager denne sommeren. Den prosessen starter omgående, sier Everton-direktør Denise Barrett-Baxendale.

Ifølge The Guardian forlater han klubben med en sluttpakke på rundt 60 millioner kroner. Da han kom til klubben skrev han under på en 18 måneders kontrakt, som han hadde ett år igjen av.

Britiske Sky Sport spurte Allardyce om framtiden hans så sent som mandag.

– Min jobb er å skape bedre resultater for Everton, skaffe bedre spillere og spille bedre. Da vil fansen nyte fotball bedre enn de gjør for øyeblikket .Jeg har gjort alt jeg kan, støtteapparatet har gjort alt de kan, og spillerne har gjort alt de kan, sa han mandag.

Allardyce tok over Everton etter nederlandske Ronald Koeman tok 30. november i fjor. På det tidspunkt lå klubben som nummer 13 på tabellen, med kun 15 poeng på 14 kamper.

Allardyce fikk klubben bort fra nedrykksstriden og Everton endte til slutt på åttendeplass.

Ifølge ryktene er Marco Silva er den heteste kandidaten til å overta jobben etter Allardyce. Silva har den siste tiden vært manager i Watford. Ifølge Sky sports forsøkte Everton å hente manageren allerede i november, men da ble forsøket avslått av Watford.

Allardyce har tidligere trent klubber som Crystal Palace, Sunderland, West Ham og Newcastle. Han var også en svært kort periode landslagssjef for det engelske landslaget i 2016.