Superstjernen ble utnevnt til kaptein for laget som skulle møte «Resten av verden unntatt Europa» i Melbourne, og han valgte å spille selv i tillegg til laglederoppgaven. Han løste det på utmerket vis og vant alle tre kamper han selv deltok i.

For laget lugget det en stund. USA hadde ikke ligget under i Presidents Cup på 14 år, men laget med spillere fra Australia (3), Sør-Korea (2), Canada, Chile, Japan, Kina, Mexico, Sør-Afrika og Taiwan ledet både etter første, annen og tredje dag.

Totalt hadde hjemmelaget 10-8 etter dagene med parspill. Anført av lagkaptein Ernie Els så «verdenslaget» ut til å skulle hente pokalen for første gang på 21 år.

Woods ville det annerledes. Han satte opp seg selv i den første singlekampen som var mot vertenes mest formsterke spiller Abraham Ancer (tre seirer og én uavgjort i parspillet). Woods tok ledelsen allerede på 2. hull, lot aldri Ancer lede og kunne juble for seier med to hull igjen å spille.

Tiger Woods i aksjon for USA i Presidents Cup i golf i Melbourne. Superstjernen var både lagkaptein og turneringens beste spiller da amerikanerne vendte til seier. Foto: Andy Brownbill, AP / NTB scanpix

Beste noensinne

Lagkameratene lot seg inspirere, og USA vant avslutningsdagen 8-4 (seks seirer, fire uavgjorte og to tap). Dermed vant USA trofeet for åttende gang på rad.

– Det var fantastisk å spille for den beste golfspilleren noensinne, sa Matt Kuchar etter å ha notert halvpoenget som betydde at USA hadde vunnet. Han hentet inn tre hulls ledelse mot Louis Oosthuizen.

Woods dominerte golfsporten i mange år, men han har hatt en tøff vei tilbake etter sexskandalen som ødela ekteskapet og etter ryggplagene som satte ham utenfor i lang tid.

Søndag ble han feiret både av lagkamerater og av de amerikanske tilhengerne i Melbourne, og han gjorde en liten dans for publikum som ropte hans navn.

En rørt Tiger Woods sammen med resten av USAs vinnerlag i Presidents Cup i Melbourne. Lagkampen mot «Resten av verden unntatt Europa» ble vunnet med en sterk avslutning. Foto: dy Brownbill, AP / NTB scanpix

Tårer

Etterpå kom gledestårene.

– Jeg har grått nesten hver gang vi har vunnet noe som lag. Det betyr så mye mer og føles så mye mer spesielt når vi gjør noe sammen og det ikke bare er en individuell triumf, sa Woods, som var eneste spiller med seier i alle sine kamper.

– Jeg elsker å se spillere felle gledestårer, og særlig Tiger Woods. Han gjorde en utrolig jobb, og det var et privilegium å spille for ham. Vi vil aldri glemme dette, sa Steve Stricker.