Leicester-spissen Jamie Vardy sendte England i ledelsen midt i første omgang og virket lenge å bli matchvinner. Tre minutter før full tid forårsaket imidlertid England-midtstopper James Tarkowski straffespark, og fra krittmerket var Lorenzo Insigne sikkerheten selv.

Straffen ble først ikke dømt, men dommeren benyttet seg av det nye videodømmingssystemet (VAR) og kunne se på situasjonen. Der så man tydelig at Tarkowski stemplet Federico Chiesa. Dermed pekte dommer Deniz Aytekin på straffemerket.

Italia fikk kampens første sjanse da Ciro Immobile headet ballen over det engelske målet fra god posisjon. Deretter sørget Vardy for 1–0 etter å ha blitt fremspilt av Manchester Uniteds Jesse Lingard.

Jamie Vardy scoret Englands mål i 1-1-kampen mot Italia tirsdag. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth / NTB scanpix

Italias keeper Gianluigi Donnarumma, som voktet målet i stedet for veteranen Gianluigi Buffon, var sjanseløs på scoringen.

Straffesparket i sluttminuttene kom som følge av at Federico Chiesa gikk i bakken i duell med nevnte Tarkowski. Dommeren tok i bruk videodømmingsverktøyet VAR for å se nærmere på situasjonen, og endte opp med å blåse straffe.

Dermed måtte England nøye seg med uavgjort fem dager etter at Nederland ble slått 1–0 i Amsterdam.