Vålerenga-spiller Henrik Bjørdal gikk i bakken i feltet like etter pause på stillingen 1–0 til Aalesund. Bildene viste at Aalesunds Kristoffer Barmen holdt Bjørdal i drakten og hindret Bjørdal i avslutningen.

Det fikk samtlige Vålerenga-spillere til å tenne til. Trener Fagermo protesterte også.

– Det der er straffespark. Vålerenga blir snytt, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud da reprisene rullet over skjermen.

– Det føles som straffe der og da. Jeg har ikke sett situasjonen igjen selv, men jeg hører fra andre at den er soleklar, sier Bjørdal til VG.

– Jeg slenger ut en arm og hindrer han nok på vei gjennom. Noen andre får vurdere om det er straffe, men jeg hadde nok tatt det med fatning hvis dommeren hadde blåst, sier Barmen til VG.

Se høydepunktene fra kampen i videoen under.

Da sto det allerede 1–0 AaFK på tavlen takket være Sigurd Haugen. Halvveis ut i den andre omgangen doblet Torbjørn Kallevåg ledelsen for sunnmøringene, som da så ut til å cruise inn til seier. Slik ble det derimot ikke.

– Jeg så ikke det helt komme at vi skulle svikte sånn kollektivt etter 80 minutter. Jeg følte vi var bunnsolide, men så detter vi dessverre sammen, sier Haugen til VG.

Først tente 17 år gamle Jacob Eng et håp med sin redusering åtte minutter før full tid. Før Ivan Näsberg, som forsvinner fra klubben om få uker, utlignet til 2–2 etter 85 minutter. Helt til slutt var Tobias Christensen nære å bli Vålerenga-helt.

TYDELIG MISFORNØYD: Aron Dønnum, som startet kampen på benken, viser tydelig hva som skjedde i duellen mellom lagkamerat Henrik Bjørdal og Aalesunds Kristoffer Barmen inne i feltet. Dommer Kristoffer Hagenes ville ikke høre. Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er sterkt å komme tilbake i den situasjonen vi er i og når vi har det presset på oss, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til VG.

Vålerenga har nå gått seks eliteseriekamper (to uavgjorte, fire tap) uten seier og misnøyen rundt klubben har vært stort denne sesongen. Det holder til 13. plass. Aalesund er på 7. plass.

Aalesund Sigurd Haugen står nå med seks eliteseriemål, men kunne fått med seg flere mot Vålerenga. Tidlig i kampen tok han seg altfor god tid med ballen alene med VIF-keeper Kjetil Haug. Dermed fikk en Vålerenga-forsvarer avverget.

Vålerengas første reelle mulighet kom da Petter Strand testet skuddfoten fra 18 meter. Aalesund-sisteskanse Sten Grytebust måtte ut i full strekk, men hindret 0–1.

Isteden kom scoringen andre veien. Nevnte Haugen rev seg unna Vålerenga-stopperne og steg elegant til værs inne på fem meter. Med pannebrasken stanget han tangotrøyene i føringen.

Hjemmelaget holdt 1–0 inn i hvilen, hvor det kokte mellom flere av spillerne inn i spillertunnelen.

– Jeg elsker at det er slik, sa målscorer Haugen til Discovery. En omgang senere klarte han ikke å glede seg særlig over målet sitt.

– Jeg er ganske sur på grunn av to tapte poeng. Jeg får glede meg over målet når jeg har fått ristet av meg det, sier Haugen.