Etter at kv alitetsrapporten for OL i Tromsø 2018 kom forrige tirsdag har det vært rettet stor spenning til mandagens hendelse. Daavgjør styret for norsk idrett om de er interessert i å støtte et slikt mesterskap, til tross for at prislappen ser ut til å bli dobbel så stor som først antatt.

Det har lenge vært spekulert i at flere av idrettskretsene i Norge snudde litt på flisa da prislappen på 28, 6 milliarder ble lagt fram. I en undersøkelse gjort av VG rett i etterkant av at kvalitetsrapporten kom ut var det bare tre av 19 idrettskretser som støttet Tromsø 2018.

Skiftet mening

I en undersøkelse gjort av idrettskretsene i Nordland, Troms og Finnmark viser det seg at et økt antall kretser har snudd litt i sin holding til Tromsø 2018. Blant annet har Sogn of Fjordane, Vest-Agder og Hedmark har nå gitt lekene ny støtte etter at det ble klart at næringslivet og idretten i Nord-Norge er villig til å støtte norsk idretten med 200 milloner i deres bidrag til OL. Flere andre kretser er langt fra like bastant på sitt OL-nei nå som for en liten ukes tid siden.

- Tenk på idrett

I dagens Bladet Tromsø mener samferdselsminister, Liv Signe Naversete, at idretten må tenke på hva som er best for idretten, og ikke legge seg opp i politikk når de i dag kommer med sin avgjørelse om fortsatt støtte til Tromsø 2018.

- Nå sier idrettsledere nei til OL på grunn av samfunnsnytten og det store bildet. Det mener jeg er helt feil. Det skal ikke idretten, men Storting og regjering ta. Vi skal vurdere om et OL er fornuftig ut fra om det for eksempel vil bli aktivitetsvekst for reiselivet og en utvikling i nord, sier Navarsete til "Tromsø".

Les mer i Bladet tromsø mandag og følg med på iTromso.no utover dagen.