– Det er fire-fem år siden sist jeg trente under Yngve Ludvigsen. Nå har han tatt over i det daglige, mens Alexander Stöckl selvfølgelig styrer det hele på samlinger, sier Marius Lindvik til VG.

– Marius har alle muligheter til å komme tilbake. Han er forholdsvis ung, og det var tross alt bare sist sesong som ikke stemte helt. Da bommet han både på utstyr og tekniske ting, sier Yngve Ludvigsen til VG.

Han bedyrer at samarbeidet med landslagssjef Alexander Stöckl er det beste, og at de snakker mye sammen.

– Yngve og jeg har en bra kjemi og jobber bra sammen. Vi tenker likt når det gjelder tekniske og sånne ting, sier Marius Lindvik om sin ny-gamle trener, som er sportssjef på Wang.

– Hva vil du oppnå med å gå tilbake til ham?

– Jeg føler hovedsakelig at vi er litt mer på lik linje når det gjelder teknikk. Vi kjenner hverandre godt. Jeg har troen på at dette opplegget blir bra. Ja, jeg har skikkelig troen.

Marius Lindvik viser frem gullmedaljen han vant i Kina i 2022. Foto: Javad Parsa / VG

– Det var sittestillingen som voldte størst problemer sist vinter?

– Ja, vi har jobbet veldig mye med det i vår. Vi har terpet veldig mye. Det er tilbake til scratch. Jeg skal bygge meg opp litt igjen.

– Så problemet var i ovarennet?

– Ja, men da blir resten følgefeil. Det er mange faktorer involvert. Men hovedsakelig handlet det om sittestillingen, ja.

– Er du skuffet over sist sesong?

– Det var ikke det jeg håpet på, men jeg prøvde å være positiv og gjøre det beste ut av ting. Nå er jeg klar og motivert til ny sesong, sier OL-mesteren.

– Blir det mye plasthopping i sommer?

– Jeg kommer til å hoppe regelmessig, og jeg tipper at det blir flere småturer til Lillehammer for å teste utstyr og få hoppe litt stor bakke. Utenom de oppsatte samlingene med landslaget.

– Var det noe alternativ å satse utenfor landslaget?

– Nei! Det er så bra ressurser på landslaget at det ikke var aktuelt. Og det ville også ha vært vanskelig økonomisk, sier Lindvik, som er bosatt på Lørenskog.

PS: Vinteren 2021/2022 tok Marius Lindvik altså OL-gull i stor bakke i Kina. Han vant også Holmenkollrennet, det siste rennet i Hoppuken og ikke minst skiflyvning i Planica. Hans beste prestasjon sist vinter var VM-sølv i lag.