Da Warholm sesongåpnet med å senke egen banerekord på Bislett fra 46,70 til 46,52 på 400 meter hekk, var det han selv mot klokken. Og heller ikke i søndagens Diamond League i Stockholm skal noen konkurrenter kunne true ham.

– I år har det vist seg foreløpig at ingen er på sånne tider, men Alison dos Santos og Rai Benjamin kan gjøre det. Begge har slitt med småskader slik jeg har skjønt det, sier Warholm.

Warholms 46,52 er fjerde beste tid på øvelsen noen gang etter egen verdensrekord på 45,94 (i 2021), Rai Benjamins 46,17 (i 2021) og Alison dos Santos’ 46,29 (i 2022).

– Statusen rundt de største rivalene dine virker å være usikker fortsatt. Er du spent på det, og spent på hva slags form de vil komme tilbake i eventuelt?

– Jeg er faktisk veldig spent på det. Kanskje du eller noen rundt meg må sjekke litt. For jeg har ikke snøring, sier Karsten Warholm til VG og ler.

VG tok oppfordringen og fikk svar fra Valentina Fedjusjina, agenten til Alison dos Santos. Brasilianeren røk menisken tidligere i år, og mange trodde sesongen ville være fortapt.

– Han skal konkurrere i Diamond League i Monaco 21.juli. Han er i perfekt form. Hovedmålet er VM i august, sier Fedjusjina – som tidligere i sommer varslet at det trolig ble løp i Monaco overfor NRK.

VG er ikke kjent med hvordan det står til med amerikanske Rai Benjamin, som har trukket seg fra stevner tidligere i sesongen.

– Det var noen jeg trodde skulle ta større steg fra i fjor, men jeg har ikke sett at noen har gjort det. Så det er Rai og dos Santos. Dos Santos skal jeg møte i Monaco, så skal han noen løp i USA. Rai ... har jeg faktisk ikke peiling på, sier Warholm.

– Du har ikke noe kontakt med dem?

– Nei. Jeg følger begge på Instagram. Jeg så Rai hadde vært i München, men jeg vet ikke om det var av samme grunn som jeg var der i fjor (Warholm var i München for å behandle en skade i låret).

– Er du i München som toppidrettsutøver i sesong, er det som regel tegn på trøbbel. Jeg vet faktisk ikke, jeg har ikke spurt.

– Du har ikke spurt doktoren (Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart)?

– Haha. Nei. Jeg tror ikke han kunne sagt så mye, det er vel taushetsplikt.