Rett etter at Arsenal tok ledelsen for andre gang i derbyet mot Spurs, nølte Jorginho, klønte det til og mistet ballen på egen halvdel. Få sekunder senere hadde Son utlignet nok en gang for Tottenham.

På pressekonferansen etter kampen ble Mikel Arteta spurt om feilen til italieneren.

– Det er et fryktelig øyeblikk for Jorginho. Hva driver han med? Det er en spiller med så mye erfaring, kommenterte Sky Sports-ekspert Gary Neville.

En journalist karakteriserte den som nærmest “uforklarlig”.

– Det som skjedde, det er at jeg elsker ham. Vi elsker ham. Vi elsker ham alle sammen. Feil er en del av fotballen. De får lov til å gjøre feil. Det er en spiller som er villig til å gjøre alt for laget. Vi er alle med ham, sier spanjolen om situasjonen:

Han fikk deretter spørsmål om fire poeng opp til Manchester City, allerede nå, bekymrer ham.

– Vi tenker ikke på det. Vi prøver å vinne kampene våre. Vi prøvde igjen i dag. Men vi klarte det ikke av åpenbare grunner, vi må bare bli bedre, sier Arsenal-manageren.

Tottenham-midtstopper Cristian Romero så ut til å hjelpe vertene til nok en hjemmeseier med en marerittdag på jobben. Først scoret han selvmål i første omgang. Deretter handset han i egen 16-meter, og Bukayo Saka satte inn straffesparket.

Men til unnsetning kom altså Tottenham-kaptein Son Heung-min, som utlignet både etter selvmålet og etter Sakas straffespark i andre omgang. Dermed er både Spurs og Ødegaards Arsenal ubeseiret etter de seks første serierundene i Premier League.

Arsenal-kaptein Ødegaard så alt annet enn fornøyd ut da dommeren blåste av:

Mens flere supportere reagerte med lett summing og en rask exit fra stadion, sank Arsenal-kapteinen ned på kne og brukte noen få minutter på å titte ned i gresset.

Deretter startet Ødegaard på sin sedvanlige runde rundt stadion. Mens resten hadde forsvunnet i garderoben gikk nordmannen rundt, klappet og takket for støtten.

Forrige sesongs nummer to taper dermed terreng til serieleder og regjerende mester Manchester City, som lørdag tok sin sjette strake seier og står med full pott og 18 poeng på tabelltoppen.

Og nedturen i London-derbyet kan ha medført flere problemer for Arsenal og Ødegaard. Ved pause ble nøkkelspiller Declan Rice byttet ut. Midtbanespilleren kom ut på benken igjen med bandasje rundt venstre legg, mens målscorer Bukayo Saka også hinket av banen på overtid.

Foto: HENRY NICHOLLS / AFP / NTB

Viaplay-ekspert Lars Tjernås påpeker viktigheten av spillerne som ble byttet ut med skader.

– Nå begynner en lang periode med to kamper i uken. Er det en periode i sesongen hvor man trenger dybden i stallen så er det jo nå. Det er jo ikke hvem som helst de mister heller, sier Tjærnås til VG og fortsetter:

– Problemet er todelt, det ene er at de mister noen spillere som vil gjøre stallen tynnere, men de mister viktige spillere også. Det er kanskje vel så ille som å tape to poeng til City. Summen av det gjør at det er en dag hvor Arteta kommer til å sove dårlig i natt.

Arteta opplyste etter kampen at Declan Rice, som har spilt en uhyre viktig rolle på Arsenals midtbane denne sesongen, slet med ryggen.

Arsenal kom best i gang før pause i derbyet, men gjestene skremte hjemmefansen på Emirates i åpningsminuttene da Son satte ballen i nettet før det var spilt tre minutter. Koreaneren ble avblåst for en soleklar offside før Arsenal tok over.

Etter 25 minutter avanserte Oleksandr Zintsjenko på en overgang og fant Ødegaard, som igjen spilte til Saka på kanten. I kjent stil dro vingen seg inn mot venstrefoten og løsnet et skudd. Via Romero gikk avslutningen bak en utspilt Vicario, og Arsenal gikk i føringen.

Men Tottenham skulle våkne. Gjestene spilte seg til en enorm mulighet mot slutten av omgangen da Brennan Johnson fikk stå helt umarkert i Arsenal-feltet. Spissen, som spilte sin første Premier League-kamp fra start for Spurs, måtte se en enorm redning fra Raya hindre utligning for gjestene.

– Det er en kandidat til årets redning, kommenterte Viaplay-ekspert Lars Tjærnås etter å ha sett sjansen i reprise:

Men manøveren burvokteren gjorde noen minutter senere var ikke av samme kvalitet. Spanjolen klarte ikke å plukke et innlegg fra høyre, og Johnson fikk nok en stor sjanse.

Da reddet Raya igjen, men han kunne gjøre lite med at Son plasserte inn utligningen fra kort hold etter et sterkt forarbeid fra James Maddison:

Kort tid ut i andre omgang fikk Arsenal straffespark etter at Romero igjen var uheldig i egen 16-meter. Ben White vendte opp og avsluttet fra kort avstand etter en corner, og skuddet gikk opp i armen på argentineren.

Etter en VAR-sjekk ble det blåst straffe til vertene, og Saka gjorde ingen feil fra elleve meter.

Igjen feiret 22-åringen med et dart-kast foran et euforisk hjemmepublikum, men gleden ble kortvarig.

For bare 100 sekunder senere hadde Spurs-kaptein Son utlignet igjen etter Jorginhos tabbe. Dermed kunne Tottenham juble foran egne supportere ved bortesvingen.

– Man må bare elske det engasjementet, kommenterte Sky Sports’ Gary Neville.

Begge lag kom seg til halvsjanser senere i omgangen, men selv med ti minutter i tilleggstid maktet hverken vertene eller gjestene å avgjøre oppgjøret.

Dermed endte det 2–2 på Emirates.