Med den overlegne seieren klatret Jorge Sampaolis mannskap forbi Barcelona med to poeng. Katalanerne er igjen serietoer om Espanyol slås i søndagens byderby på Camp Nou.

Luciano Dario Vietto tok Sevilla foran med to raske mål mellom det 25. og 28. minutt. Ikke lenge etterpå gjorde Wissam Ben Yedder og Vitolo hver sin scoring. Det sto 4-0 på måltavla etter bare 36 minutter.

Sevilla fikk Adil Rami utvist med to gule kort rett etter hverandre i det 61. minutt. Málaga fikk ett trøstemål ved Sandro Ramírez kort tid senere, men klarte aldri å true hjemmelagets seier.

Laget fra solkysten er fire poeng bak Real Madrid, som har én kamp mindre spilt. Serielederen er denne helgen opptatt med klubb-VM i Japan. Zinédine Zidanes mannskap møter Kashima Antlers i søndagens finale.

Niguez-kanon

Tidligere lørdag tok Atlético Madrid en viktig trepoenger. Saúl Ñíguez ble matchvinner i 1-0-seieren hjemme mot Las Palmas.

Diego Simeones mannskap sliter med å henge med i La Liga-toppen og har kun vunnet fem av sine ti siste seriekamper. Det er langt fra godt nok for å holde tritt med byrival Real Madrid. Selv med lørdagens seier ligger Atletico helt nede på sjetteplass.

Niguez sørget i det minste for at Atlético avslutter året kun er ett poeng bak topp fire. Han scoret kampens eneste mål med et hardt skudd etter 59 minutter.

Selv om Atlético Madrid sliter i La Liga denne sesongen, mener Simeone likevel at 2016 har vært et "fantastisk år" for hovedstadsklubben. I mai ble det et surt finaletap i mesterligaen. Real Madrid gikk til topps på straffer.

- Alt i alt har dette vært et ekstraordinært år. Jeg mener enhver Atletico-supporter må være stolt av et fantastisk år, og i dag avsluttet vi det med en veldig solid prestasjon, sa Simeone.

Med én kamp mer spilt er Atletico ni poeng bak tabelltoppen.