Regjerende mester Andy Murray er ute av Wimbledon-turneringen i tennis. Den hofteplagede verdenseneren kom til kort over fem sett mot amerikanske Sam Querrey.

Skotten måtte se seg slått med settsifrene 3-6, 6-4, 6-7 (4-7), 6-1, 6-1 i onsdagens kvartfinale. Utover i kampen slet han tydelig med sin høyre hofte, men Murray nektet etterpå for at det var årsaken til den overraskende Wimbledon-exiten.

– Jeg vil ikke gå inn i detalj hva mine hofteproblemer går ut på. Gjennom hele turneringen har jeg følt meg litt sår, men jeg har klart å takle det i lang tid gjennom min karriere. Selvsagt, det blir tøffere jo eldre du blir, sa Murray.

Han er klar på at det ikke utgjorde noen fare for ham å spille fem sett med hoftetrøbbel.

– Jeg visste det ikke ville få store følger av å spille videre. Jeg ønsket naturligvis å prøve å finne en vei tilbake. Det var ikke slik at jeg var milevis unna å vinne kampen.

Sam Querrey tok seg til semifinale i den prestisjetunge Wimbledon-turneringen. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix

God start

Murray åpnet kvartfinalekampen med oppskriftsmessig seier i første sett, men Querrey slo tilbake. Verdensener Murray brøt riktignok sin motstander tidlig i det andre settet, men amerikaneren kjempet seg tilbake og brøt Murray to ganger. Til slutt kunne han knytte neven for 6-4.

Også i tredje sett brøt Murray først, men en motivert Querrey vartet opp med fint spill og tvang fram et tiebreak. Der gjorde amerikaneren en grov smash-tabbe på 2-1 til Murray, og etter 3-1 til skotten dro sistnevnte fra. Til slutt endte det med en komfortabel settseier (7-4 i tiebreak) for favoritten, som været semifinaleplass.

I fjerde sett klarte Querrey igjen å ryste Murray. Amerikaneren brøt skotten på 1-1, noe han utnyttet i egen serve. Plutselig ledet han 3-1, selvsagt til hjemmefansens misnøye på Centre Court.

Murray, som åpenbart så ut til å slite med et hofteproblem utover i matchen, var tydelig ukomfortabel i eget servegame. Han maktet ikke å bevege seg godt nok på gresset.

Querrey fulgte like godt opp med å bryte nok en gang til 4-1. Deretter ordnet den hardtservende 29-åringen 5-1 i egen serve, før han så fullførte et nesten perfekt sett til 6-1 og 2-2 totalt.

Cilic slo Nadals overmann

I femte og avgjørende sett servet Querrey inn 1-0, før han så brøt Murray og deretter holdt eget servegame til 3-0. Dét klarte aldri Murray å hente inn.

Til slutt kunne amerikaneren juble for 6-1 i settet, 3-2 totalt i matchen og dermed avansement etter onsdagens kamp.

– Jeg er fortsatt i sjokk. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Det er noe helt spesielt å ta seg til en semifinale, særlig i Wimbledon, sa Querrey.

Querrey møter Marin Cilic i semifinalen. Det ble klart etter at kroaten slo Gilles Müller fra Luxembourg med settsifrene 3-6, 7-6 (8-6), 7-5, 5-7, 6-1.

Tidligere i uken overrasket Müller stort da han danket ut Rafael Nadal etter et episk tennisdrama, men onsdag tok eventyret slutt.

Djokovic trakk seg

Noen timer etter Murray-exiten var det også over og ut for verdenstoer Novak Djokovic. Serberen måtte trekke seg med en albueskade på stillingen 2-0 til Tomas Berdych i annet sett.

Tsjekkeren vant første sett med 7-6 (7-2). Dermed er det duket for en semifinaleduell mellom Berdych og den sveitsiske veteranen Roger Federer, som slo ut Milos Raonic med sifrene 6-4, 6-2, 7-6 (7-4).

Federer er klar for sin tolvte Wimbledon-semifinale. 35-åringen jakter sin åttende tittel i Grand Slam-turneringen, som han sist vant i 2012.

(©NTB)