- Det er ikke til å legge skjul på at dette er tall som som er noe annerledes enn de som kom fram i søknaden. Man har spurt om en smertegrense, men det er vanskelig å si noe konkret tall. Det er likevel klart at jo flere milliarder det koster, jo vanskeligere er det å få til, uttalte kulturminister Trond Giske etter presentasjonen tirsdag.

Han er klar på at idretten må ta sin del av de økte kostnadene.

- Det som nå skjer med rapporten er at den vil bli oversendt idretten. De har bedt om å få gjennomgå rapporten og diskutere saken en gang til, og vi vil avvente deres resultat. Men vi holder fast ved at de må betale 22,3 prosent av anleggskostnadene. Det er ikke noe forhandlingstema. Ballen er nå hos idretten, påpekte Giske, og legger til;

- Det er den nasjonale olympiske komite, som i Norge er det samme som idrettstyret, som søker OL, mens regjeringen eventuelt gir statsgaranti.

Idrettspresident Tove Paule er ikke overrasket over Giskes utsagn:

- Jeg er ikke overrasket over at Giske spilte ballen over til oss igjen. Det har vel ligget i kortene, og nå er utgiftene faktisk økt med 100 prosent. Så da må vi gjøre en ny vurdering, sa Paule til NRK etter pressekonferansen i Oslo i formiddag.

Tidligere kirke- og utdanningsminister Trond Giske (Ap) uttaler seg om om skolebetaling. Foto: Dag S¿rli