Ifølge en meningsmåling utført av Norstat for NRK har ikke Tromsø 2018 lyktes å skape begeistring for et framtidig vinter-OL i Tromsø.

I undersøkelsen er 51 prosent av landets befolkning i mot statsgaranti. 38 prosent var for, mens 11 prosent svarte "vet ikke".

Frykter for statsgarantien

Disse tallene er identiske med en liknende måling foretatt i juni. Man kan dermed slå fast at det har ikke lyktes Tromsø 2018 å snu opinionen, lederskifte til tross.

Gerhard Heiberg frykter nå for statsgarantien.

- Det får selvfølgelig negativ betydning sett fra Tromsøs side. Det er ikke bare viktig for politikerne, det er viktig for IOC å se nasjonen som skal arrangere OL står bak det og gjerne vil ha det, sier Heiberg til NRK.

- Jeg trodde folk ville få øynene opp etter at Tromsø 2018 hadde forandret ledelsen, sier en overrasket og nedslått Heiberg til NRK.

Vridd spørsmål

Petter Rønningen, styreleder i Tromsø 2018, mener at NRKs meningsmåling har en vridd spørsmålsstilling og viser til at mer nøytrale målinger viser at det faktisk er flertall i folket for å få OL til Norge i 2018, sier Rønningen til NRK. Han sier ingenting om Tromsø nevnes i spørsmålet.

Norstats spørsmål lød:

"For at Tromsø skal bli offisiell søkerby til OL 2018 må det gis en statsgaranti på mellom 15,6 og 20 milliarder kroner. Er du for eller imot at en slik statsgaranti gis?"

I Nord-Norge er 59 prosent for statsgarantien, mens på østlandet er bare 31 prosent positive.

SI DIN MENING: Har du tro på et vinter-OL i Tromsø?

Ny ledelse med Petter Rønningen og styremedlem Vegard Ulvang har ikke hjulpet på Tromsø 2018s anseelse blant nordmenn Foto: Åsgeir Johansen