Golfstjernen Tiger Woods sier det er utrolig at han nå er klar for US Masters, under et år etter at han var gjennom en ny ryggoperasjon.

42-åringen har hatt noen tunge år, og var gjennom en ryggoperasjon for under 12 måneder siden. Han har imidlertid kjempet seg tilbake, og ses nå på som en av favorittene i årets Masters-turnering som starter torsdag.

– Etter operasjonen tenkte jeg at jeg ville få et fint liv, men at jeg aldri ville kunne svinge en golfkølle som tidligere, sier amerikaneren ifølge BBC og fortsetter.

– Men plutselig kom både hurtigheten og timingen tilbake i kroppen.

Skader

Woods har vunnet majorturneringen i Augusta fire ganger. Sist han kunne ikle seg den grønne blazeren var i 2005. Siste seier i én av de fire majorturneringene, kom i US Open i 2008.

Siden den gang har blant annet utallige skader satt en stopper for golfesset. Flere ryggoperasjoner har gjort at han ble satt kraftig tilbake, og han ble blant annet arrestert i april 2017 etter at han ble funnet sovende bak rattet.

Han hadde stoppet i veikanten og satt på varselblinkerne, og Woods forklarte at han fått en uventet reaksjon på smertebehandlingen. Tre uker senere ble han innlagt på et behandlingssenter for rusproblemer.

Stort favorittfelt

Seks ganger majorvinner Sir Nick Faldo har uttalt at en Woods-triumf i US Masters vil være det beste comebacket i sportshistorien, men hovedpersonen selv toner ned forventningene.

– Vel, jeg har fire runder å spille, så la oss ta det litt med ro. Jeg må bare spille og la brikkene falle dit de faller, og forhåpentligvis ender jeg opp på topp.

Verdensener Dustin Johnson, to ganger Master-vinner Bubba Watson, Jason Day, Justin Thomas, Phil Mickelson, og Rory McIlroy har alle smakt på triumfer denne sesongen, mens 2015-vinner Jordan Spieth også har vist form den siste tiden.

– Jeg tror ikke det er en klar favoritt. Det er så mange som spiller godt på samme tid, og det er det som gjør årets Masters så spennende. Det er karer fra tidlig 20-årene til Phil på 47 år som alle har spilt bra.