Liverpool har vært en del av Europas gjeveste selskap siden høsten 2017.

For å forlenge denne rekka må Liverpool vinne siste seriekamp – samt at én av Newcastle og Manchester United må tape sine to gjenværende kamper. Newcastle har best målforskjell av de tre lagene.

Både Newcastle og Manchester United, som er på de to siste Champions League-plassene i ligaen – er tre poeng foran Liverpool.

Begge lag har to kamper igjen, mens Liverpool kun har én kamp igjen, borte mot Southampton neste søndag.

United vant 1–0 borte mot Bournemouth lørdag.

Topp 4-innspurten:

  • Newcastle: Leicester (hjemme), Chelsea (borte)

  • Manchester United: Chelsea (hjemme), Fulham (hjemme)

  • Liverpool: Southampton (borte)

Se tabellen nederst i artikkelen.

Etter at Jacob Ramsey scoret tidlig i kampen, stanget Liverpool lenge uten hell.

Det var først minuttet før overtid at utligningen endelig satt for Liverpool og innbytter Roberto Firmino – som spilte sin siste hjemmekamp i Liverpool-drakt.

Men Liverpool-supportene føler seg kanskje snytt for at det ikke ble tre poeng.

Flere på Anfield ville at Aston Villas Tyrone Mings heller skulle fått det røde kortet istedenfor det gule på tampen av førsteomgang.

Videodommerne så på det høye sparket til Mings, men anså ikke dommeravgjørelsen som en klar og åpenbar feil.

Tidlig i annenomgang trodde Cody Gakpo at han hadde utlignet for Liverpool, men VAR annullerte scoringen etter at Van Dijk var i en offsideposisjon.

Det ser ut til at ballen kommer fra en Aston Villa-spiller, men det var ikke en villet handling.

Det er dermed ikke en ny situasjon– som er kravet for at det ikke skulle vært offside – ifølge dommerens subjektive vurdering.

Apropos Aston Villa – det var de som åpnet kampen klart best.

Jacob Ramsey lurte seg inn på blindsiden av Liverpools høyreback Trent Alexander-Arnold – som har måtte tåle kritikk for sine defensive prestasjoner denne sesongen.

Han lurte seg ikke bare inn på blindsiden, men avslutningen fra innlegget til Douglas Luiz var også strøken, som endte i nettet bak en fortvilet Liverpool-keeper Alisson Becker.

Scoringen kom ikke mange minuttene etter at Aston Villas Ollie Watkins bommet fra straffemerket.

Jürgen Klopp var på tribunen – og ikke sidelinjen i dag – som følge av suspensjonen han fikk for oppførselen i kjølvannet av 4–3-seieren mot Tottenham.

James Milner og Roberto Firmino spilte sin siste hjemmekamp for Liverpool og ble hyllet før, under og etter kampen.

Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er også ferdig i Liverpool etter sesongen. I tillegg til den førstnevnte duoen – fikk de stående ovasjoner av Anfield-publikumet etter kamp.

Roberto Firmino kjempet en kamp mot tårene etter kamp. Han har vært i klubben siden sommeren 2015. Foto: PETER POWELL / AFP

Ifølge The Athletic-journalist James Pearce var det klart høyest applaus for Firmino, som tok til tårene.

Firmino og Milner kom til Liverpool i 2015, og har vært to av Liverpools absolutt viktigste spillere de åtte siste årene.

MESTERE: I 2019 vant Virgil van Dijk og Liverpool Champions League. Håpet henger i en tynn tråd for at de skal kunne gjøre det samme våren 2024. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG