Nordmannen vant onsdagens første parti og hadde deretter tre ganger remis. Den siste kom mot det tyske stortalentet Vincent Keymer.

– 7,0 har vært en vinnerscore for Magnus. 7,5 er selvfølgelig enda bedre, sier NRK-kommentator Torstein Bae.

– Det er sjelden vi ser Magnus så ergerlig over å misse noe, sier Bae etter at Carlsen viser med kroppsspråket at han er forbannet på seg selv over at han gikk på en blemme som muligens kostet ham seieren over Keymer.

Vladimir Fedosejev (som nå spiller for Slovenia) og kineseren Yu Yangyi ligger likt med Carlsen i toppen av resultatlisten. Alle disse tre står uten tap til nå. Torsdag kl. 11.00 møtes Fedosejev og Carlsen.

TØFF KONKURRENT: Vladimir Fedosejev ligger likt med Carlsen etter ni av 13 runder. Foto: Lennart Ootes

– Utrolig unødvendig, sier Carlsen til NRK om remis mot Keymer.

– Til et visst punkt følte jeg at alt gikk etter planen. Jeg fikk en liten fordel som jeg følte ble større og større. På et tidspunkt spilte jeg litt for fort og kastet bort alt som var av fordel.

Carlsens tidligere VM-motstander Jan Nepomnjasjtsjij kom tirsdag med påstander om at nordmannen blir favorisert med å kunne slappe av i egen lounge mellom partiene.

X skriver FIDE (det internasjonale sjakkforbundet) at Carlsen får bruke deres møterom hvis han ønsker - og at han ikke har noen lounge, som han har hatt i tidligere mesterskap i lyn- og hurtigsjakk. FIDE forklarer dette med at Carlsen som verdens beste sjakkspiller får mer oppmerksomhet enn andre spillere.

– Det var spesifisert i år at det ikke var lov å ha laptop mellom rundene, og det har jeg ikke. Tidligere år har jeg til dels hatt tilgang til det. Jeg tror ikke jeg ville ha tatt med den uansett, sier Carlsen til NRK.

Her kan du spille gjennom partiene (ekstern lenke)

Slik reagerte Magnus Carlsen da han fikk høre at Johan Sebastian Christiansen hadde tapt for en åtteåring. Foto: NRK

Parti 6: Vidit Gujrathi-Magnus Carlsen 0–1

Den fire år yngre inderen er klar for kandidatturneringen neste år - altså kvalifiseringen for hvem som skal spille VM-finalen.

Gujrathi hadde hvite brikker og spilte lenge feilfritt og stillingen var helt jevn. NRK-ekspert Torstein Bae spådde en dramatisk avslutning. Inderen kom etter hvert i akutt tidsnød, og de første feilene kom. Etter et maratonparti vant Carlsen sitt femte strake parti.

– Jeg spilte veldig solid. Jeg hadde ikke enorme håp om å få til noe, men plutselig gjorde han en feil, sier Carlsen til NRK.

Parti 7: Magnus Carlsen-Arjun Erigaisi 1/2–1/2

Enda en ung inder som motstander for Norges sjakkener.

På sitt 17. trekk tenkte Carlsen hele fem minutter og 56 sekunder. Allerede etter 21 trekk ble det remis.

– Jeg vurderte å spille mer aggressivt, men jeg fant ingenting, sier Carlsen til NRK.

LIGGER GODT AN: Magnus Carlsen. Foto: Anastasia Korolkova

Parti 8: Yu Yangyi-Magnus Carlsen 1/2–1/2

Yu brukte langt mer tid enn Carlsen - men kineseren hadde samtidig et lite overtak ifølge computeren. Etter bare 13 trekk flyttet pilen seg over til Carlsen da kineseren valgte å bytte løpere.

Nordmannen tenkte hele fire minutter på trekk 18, noe som gjorde at det jevnt seg ut på tiden. Det lå an til en byttehandel og remis.

– Jeg spilte en ganske risikabel åpning, men jeg visste mer enn ham om det. Han fant en måte å avvikle det på, sier Carlsen til NRK.

Parti 9: Magnus Carlsen-Vincent Keymer 1/2–1/2

Den tyske 19-åringen har storspilt i VM og ble Carlsens siste motstander onsdag. Partiet var lenge jevnt, men Keymer brukte langt mer tid enn nordmannen. Dermed var spørsmålet om tyskeren ville klare seg uten å gjøre avgjørende feil eller ikke. Etter hvert hadde Carlsen mer enn ti ganger så mye tid.

Carlsen var tydelig forbannet på seg selv da den svarte kongen skapte en mer kompleks situasjon.

Johan Sebastian Christiansen tapte mot åtteåringen Roman Shogdzhiev.

Aryan Tari står med fem poeng foran torsdagens fire avsluttende partier. Johan Sebastian Christiansen har fire poeng. Elham Amar har hatt en sterk dag og står også med fire, mens Benjamin Haldorsen har 3,5 poeng.