STØTTER OPP: Direktør i Tromsø 2018, Petter Rønningen, trakterer drosjesjåfør Eivind Larsen. Sistnevnte blir én av mange taxisjåfører som skal være OL-ambassadører. Foto: Lars Åke Andersen

Byens drosjesjåfører får mange spørsmål om Tromsø-OL. Nå skal de bli bedre skikket til å svare på alle spørsmålene.

Tromsø 2018 og Tromsø Taxi har nemlig inngått et ganske enestående samarbeid. Drosjene er gjerne det første og siste møtet besøkende har med byen og det vil Tromsø 2018 nå utnytte.

Infokort

De drosjesjåførene som ønsker det får utdelt små informasjonskort fra Tromsø 2018, som de kan dele ut til nysgjerrige passasjerer. I tillegg får de en termoskopp fra Tromsø 2018 som de kan ha på dashbordet.

– Vi vil bruke de mulighetene vi har til å fortelle om Tromsø-OL. Nå er det et år siden vi presenterte idretts-ambassadørene. Drosjesjåførene er ambassadørgruppe nummer to, sier administrerende direktør i Tromsø 2018, Petter Rønningen.

Han understreker at det er svært viktig at folk får faktisk informasjon om Tromsø-OL, slik at hver og en kan gjøre seg opp en mening på riktigst mulig grunnlag.

Viktig jobb

Tromsø Taxi har over 1,3 millioner turer i året. Rønningen er sikker på at drosjesjåførene kan være viktige medhjelpere til å spre det glade budskap knappe to måneder før regjeringen skal bestemme seg for om de vil støtte prosjektet.

– Det er flott at næringen ser hva dette kan bety for byen og vil være med på å spre informasjon og begeistring om prosjektet, sier han.

Styreleder Kurt Johannessen og daglig leder Bente Noreng i Tromsø Taxi, synes det er en ære å få være en del av OL-prosjektet.

– Jeg pleier å si at de ansatte hos er som et speilbilde av befolkningen for øvrig. Derfor tror jeg en overvekt av sjåførene er positive til OL i Tromsø og vil være med på dette. Men jeg tror jo også det vil vekke ekstra interesse når vi blir ambassadører for Tromsø 2018, sier Noreng.

Positiv

Drosjesjåfør Eivind Larsen får mange spørsmål fra passasjerer om OL i Tromsø.

– Ja, folk fra hele landet virker positive. Særlig når de kommer hit og får se naturen vi har her, sier han.

Larsen forteller gjerne om OL til dem som hører på.

– Jeg er for OL. Det vil blant annet være enormt positivt for taxinæringen i byen, med enormt mye kjøring om Tromsø blir internasjonal søkerby, sier han.