Den siste tiden har flere tromsøværinger etterspurt startplass i løpet gjennom sosiale medier, og noen henvendelser har havnet på kontoret til MSM-admistrasjonen.

Men andrehånds-omsetning av startplasser til løpet er umulig.

- Det er flere som kontakter oss, og forteller at de er lovet startplassen til andre folk. Men det lar seg ikke gjøre, sier daglig leder i MSM, Nils I. Hætta.

- Har tatt en liten over-booking

Han forteller at man med en makskapasitet på 1.400 løpere har solgt 1.430 startplasser.

- Normalt sett har vi 40-50 løpere som ikke stiller, så vi har tatt liten over-booking, sier Hætta - og forteller også er en årsak til at man nekter privatomsetning av startplasser.

- Vi kan ikke tillate bytte mellom løpere. Vi må ha det forfallet som vi har kalkulert inn i påmeldingen. De som ikke kan stille kan overføre starten sin til neste år, ved skade eller sykdom som bekreftes av lege.

- Dere har budsjettert med inntekter på at løpere ikke stiller til start?

- Nei, vi har budsjettert med 1.400 påmeldinger, og dette er første gang vi selger ut. Grunnen til at vi ikke tillater bytter har med logistikken å gjøre. Blir det for mye bytter blir det fort rot i klassene og dårlig kvalitet på resultatlistene, sier Nils I. Hætta.

Gir til idretten

MSM er en stiftelse hvor alt overskudd går til idrett og kultur i Tromsø og omegn.

Under Mørketidsløpet bidrar flere idrettslag, som kan forvente seg klinkende mynt i klubbkassa etter arrangementet. BUL Tromsø, TUIL Friidrett, TUIL Fotball og Tromsø Svømmeklubb er alle med og gjennomfører arrangementet.

- Det blir betydelige beløp. I 2015 betalte MSM-stiftelsen ut 500.000 kroner til idretten, sier Nils I. Hætta.